Oynatma Listesi
HABERLER

İYİ Parti'den bir adaylık çıkışı daha: Kimse susmamızı beklemesin

İYİ Parti'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin gelen itirazlara her gün bir yenisi ekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale bir kez daha konuştu. İtirazının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olmadığını söyledi. Ancak sözlerinden de geri adım atmadı. 

Yİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale'nin verdiği röportajda 'Gerçekten CHP masaya Kemal beyin Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa biz de onay makamı değiliz.' sözleri tartışma yaratmıştı. Özlale itirazının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olmadığını söyledi.

Ancak sözlerinden de geri adım atmadı: 'Biz 13 gün içerisinde siyasi parti liderlerinin birbirleriyle görüşmesiyle halkın iradfesini yansıtabilecek bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartabilecek miyiz? Ben bu yöntemin ve bu sürenin yeterli olmadığını düşünüyorum.'

Özlale partisine yönelik bir çifte standart olduğunu da söyledi: 'Herkes Cumhurbaşkanı adayını söylemekte özgür. Ama biz 'Hadi gelin. Bunu halkın iradesine sunalım' dediğimizde gerçekten oyunbozan oluyoruz. Partimize karşı hakikaten bir çifte standart var. Kimse bizden benimsemediğimiz bir yaklaşımı karşısında susmamızı beklemesin.

 

'SİZCE SEBEBİ NE OLABİLİR?'

Özlale'nin ardından İYİ Parti'den dikkat çeken bir çıkış daha geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına ilişkin bir değerlendirme yaptı. Karakış, 'Kemal beyin adaylığını AK Parti ve MHP'nin destek vermesi, İmamoğlu'na yargı engelinin getirilmesi sizce sebebi ne olabilir.' ifadelerini kullandı.

İşte bu açıklamalar çok tartışılırken gözler bir kez daha İYİ Parti'de aday değerlendirmelerinin yapılacağı toplantılara çevrildi. Adayın konuşulacağı 13 Şubat'taki 6'lı masa toplantısı öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6 Şubat'ta partisinin Başkanlık Divanı, 7 ya da 8 Şubat'ta milletvekilleri, 10 Şubat'ta İl Başkanları ve ardından 12 Şubat'ta Genel İdare Kurulu Üyeleriyle bir araya gelecek.

Akşener'in parti kurullarıyla yapacağı istişarelerde teşkilatların adaylık konusuyla ilgili genel görüşünü alması, kurmaylarının nabzını tutması bekleniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER