Oynatma Listesi
TELEVİZYON

Kamuda toplu sözleşme maratonu başlıyor

Kamuda toplu sözleşme maratonu başlıyor. Bu yıl taşerondan kadroya geçen çalışanlar da toplu sözleşmeye ilk kez dahil edilecek.

Milyonlarca emekli ve memurun gözü toplu sözleşmelerde. Kamu çalışanı, Emekli Sandığı emeklisi ve kamu işçileri bu yıl toplu sözleşmeye girecek. 3.5 milyon memurun sosyal ve mali hakları, 2 milyon emekli memurun 2 yıllık zam oranları ve 650 bin kamu işçisinin 2 yıllık mali hakları belirlenecek.

2021 yılı milyonlarca kamu çalışanı ve işçi için önemli bir sene olacak. Bu yıl birçok kesim için toplu sözleşmeler imzalanacak. Böylece önümüzdeki 2 yılın zamları ve sosyal hakları da belirlenecek. 

3.5 milyon memurun sosyal ve mali hakları belirlenecek. 2 milyon emekli memurun 2 yıllık zam oranları belirlenecek. 650 bin kamu işçisinin 2 yıllık mali hakları belirlenecek. Metal iş kolunda 200 bin işçinin hakları konuşulacak.

İlk buluşma kamu işçileri için olacak. Kamu kurumlarında çalışan işçiler ile toplu sözleşme görüşmelerinin Nisan- Mayıs döneminde başlaması bekleniyor. Burada yaklaşık 650 bin işçi için sosyal ve mali hakların belirlenmesi bekleniyor. HAK-İŞ ile TÜRK-İŞ birlikte hareket etme kararı aldı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER