Oynatma Listesi
HABERLER

Kelimeler boğazında düğümlendi! 'Küçük bir çocuk yanımıza geldi'

Afrika'dan Avrupa'ya, Asya'dan Kuzey ve Güney Amerika'ya dünyanın her yerinde Türkiye için seferberlik var, yardım kampanyalarında yüz milyonlarca dolar toplandı. Yunan arama kurtarma ekibinin doktoru ise, Hatay'da başına gelen olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Kuzeyden güneye neredeyse tüm şehir ve adalarda yardım seferberliği ilan edilen Yunanistan'da, Türkiye'den dönen arama kurtarma ekipleri basın toplantısı düzenledi.

Ekibin doktoru Sokratis Doukas, Hatay'a varır varmaz Türk yetkililerle bağlantı kurmaya çalışırken küçük bir çocuğun yanlarına geldiğini ve kaosun ortasında kendisine bir paket bisküvi ikram ettiğini anlattı. Konuşurken kelimeler boğazında düğümlenen doktor Doukas, gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

Yunan ekip depremin ikinci gününde bir kız çocuğunu enkaz altından kurtardığında birbirine sarılarak ağlamış, görüntü Türkiye ve Yunanistan'da büyük yankı bulmuştu.

Yunanistan'da toplanan yardımlar uçaklar, gemiler ve TIR'larla Türkiye'ye gönderiliyor. Başkent Atina'yı da içine alan Attica bölgesinden 160 TIR yardım deprem bölgesine doğru yola çıktı. Pire Limanı'ndan kalkan gemiler de Türkiye'ye yardım taşıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER