Oynatma Listesi
HABERLER

Kim ağladı, dünya şaşkın! Salonda sadece kadınlar vardı

Kuzey Kore lideri sadece kadınların katıldığı bir etkinlikte gözyaşlarını tutamadı, o anlar dünya medyasında şaşkınlık yarattı.

Dünyanın kapalı kutusu Kuzey Kore, geçtiğimiz hafta uzaya casus uydusunu fırlattı. Bu uyduyla birlikte Beyaz Saray ve Pentagon'u gözetleyen Pyongyan'a Washington'dan yanıt gecikmedi. ABD yönetimi, fotoğrafların internette zaten olduğunu söyleyerek Kim Yong-un'u adeta tiye aldı. Bu yanıtın ardından Kuzey Kore ABD’ye bir kez daha meydan okudu. Kuzey Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kuzey Kore'nin uzay varlıklarına yönelik herhangi bir saldırı savaş ilanı olarak kabul edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

"ÇOCUK YAPIN" ÇAĞRISI

Kuzey Kore lideri Kim, Pyongyang'da düzenlenen Ulusal Anneler Toplantısına katıldı. Kim burada 'Doğum oranlarındaki düşüşün önlenmesi ve iyi çocuk bakımı annelerin görevlerinden biridir" dedi. Açıklamalarının devmaında Kim, çocuklara komunist bakış açısının aşılanması gerektiğini savundu ve bu konuda annelere bir görev verdi. Kim ülkenin doğum oranının düşüşe geçtiğini de kaydederek ailelere çocuk yapma çağrısında bulundu.

NÜFUS DÜŞÜŞTE

Kuzey Kore'nin yayınladığı son nüfus sayımı 2008'de yapıldı ve nüfusun 24 milyon olduğu açıklandı. Aradan geçen 15 yıl sonucunda ülkede 25 milyona yakın insanın yaşadığı tahmin ediliyor. Güney Kore devlet istatistik kurumuna göre, Kuzey Kore'nin doğurganlık oranı 2014 yılında 1.88'di, ancak bu rakam 2022'de 1.79'a düştü. Analistler, ülkedeki evlilik yaşının artması, konut yetersizliği ve kötü ekonomik koşullar nedeniyle insanların çocuk yapmadığını söylüyor.

KİM AĞLADI

Öte yandan Kim, kadınlara çocuk yapın çağrısında bulunurken gözyaşlarına hakim olamadı. Kuzey Kore devlet medyası tarafından yayınlanan görüntülerde etkinliğe katılan kadınların da Kim ile birlikte ağladığı görüldü. Kadınların dışında etkinlikte ağlayan bir başka kişi ise Kim'in yanında bulunan askeri üniformalı bir askerdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER