Oynatma Listesi
HABERLER

Kur Korumalı Mevduat hesabını kapatana ekstra faiz müjdesi!

Kur Korumalı Mevduattan çıkanlar için ekstra faiz müjdesi geldi. 500 bin liraya 12 bin 493 lira faiz gelirken KKM'den çıkanlara aylık faiz 20 bin 821 lira olacak. Ancak bu uygulamadan yararlanmak için tek şart var. İşte detaylar...

Normalde piyasadaki faiz oranı yüzde 25- 35 oranındayken, Kur Korumalı Mevduattan TL vadeli mevduata geçenler için yıllık faiz oranı yüzde 45'lere kadar çıktı. Peki yüzde 45'lik faiz oranından yararlanmak için hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

"BU UYGULAMA TL'YE DÖNÜŞÜ HIZLANDIRACAK"

Kur Korumalı Mevduattan TL'ye dönmek için bankalar yüzde 45 oranında faizler sunmaya başladı. KKM hesabını kapatana ekstra faiz veriliyor. Bu uygulama TL'ye dönüşü hızlandıracak.

KKM'de biriken tutar 14 ağustos haftasında 3.4 trilyon lira ile rekor kırmıştı. Ancak ekonomi yönetimin KKM'den çıkış stratejisiyle KKM hesaplarında azalma oldu.

Faiz oranları yükseltildi. 500 bin lira da 12 bin 493 lira faiz getirirken yüzde 45'lik faiz oranında bu rakam 20 bin 821 liraya çıkacak. 8 bin 328 liralık bir fark olacak. Bu farktan yararlanmak için tek şart KKM hesabının 30 Haziran'dan önce açılmış olması gerekiyor.

KKM YİNE GERİLEDİ

Kur korumalı mevduatların toplam büyüklüğü geçen hafta 20,3 milyar TL düşüş kaydetti. Böylelikle KKM'de düşüş serisi ikinci haftaya çıktı.

Kur korumalı mevduatlarda (KKM) geçen hafta yine geriledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre KKM büyüklüğü geçen hafta 20,3 milyar TL düşüşle 3,35 trilyon TL olarak kaydedildi. Dolar cinsinden bakıldığında ise KKM büyüklüğü 125,6 milyar dolar oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUR KORUMALI MEVDUAT AÇIKLAMASI

Önceki haftayla birlikte iki haftada KKM'de 60 milyar TL'ye varan düşüş yaşandı. Bu konuda son açıklama OVP sunumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

KKM sisteminin görevini yerine getirdiğine ve kur istikrarını sağlamada önemli katkı sağladığına dikkati çeken Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Kur korumalı mevduatlarımızın, kur istikrarının pekiştiği bir zeminde, Türk lirası mevduatlara dönüşmesinin yolunu açacağız. Merkez Bankamız, yeni şartlara göre güncelleyeceğimiz Yatırım Taahhütlü Avans Kredisiyle para politikasının gerektirdiği duruşundan taviz vermeden yatırımlarımızı destekleyecektir. Program döneminde uzun süredir üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemiz de meyvelerini vermeye başlayacaktır. Finans ve finansla ilgili danışmanlık hizmetlerimizde hizmet ihracatımızı artıracak ve ülkemize döviz girdisi sağlayacağız.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER