Oynatma Listesi
HABERLER

Kutudaki çocuğun sırrı! Polis canlı gibi giydirip fotoğrafını çekti

ABD'nin Philadelphia şehrinde soğuk bir kış gününde kutuda kim olduğu bilinmeyen gizemli bir çocuk bulundu. Hakkında birçok teori üretilen bu çocuğun hikâyesi ise günümüze kadar uzanıyor.

ABD'nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia'da soğuk, yağmurlu bir gündü. 25 Şubat 1957'de Frederick Benonis, Susquehanna Yolu'nda dolaşırken, bir beşik markasının karton kutusuna yerleştirilmiş bir çocuk gördü. İlk gördüğünde onu oyuncak bebek sandı ancak içi şüphe doluydu. 

Ertesi sabah radyoda kayıp dört yaşındaki bir kız hakkında bir haber duydu. Dün gördüğü çocuk radyoda bahsedilen kişi miydi?  

Birkaç kişiye danıştıktan sonra sonunda polisi aradı. Radyoda bahsedilen kız olmasa da tahmin ettiği gibi kutudaki çocuk, oyuncak bebek değildi.  

Ucuz bir pazen battaniyeye sarılmış çıplak, ağır yaralı bir çocuktu. Polis, çocuğun dört ila altı yaşında olduğunu tahmin etti.  

Ölüm nedeninin kafaya aldığı ağır darbe olduğu belirlendi ancak vücudunda yıllarca istismara uğradığını gösteren izler görülüyordu. Yetersiz beslenmişti, vücudu çürüklerle kaplıydı, çenesinin altında L şeklinde bir yara izi, ayak bileği ve kasıklarında da ameliyat izleri vardı. 

Vaka trajik olmasına rağmen polis oldukça hızlı bir şekilde çözüleceğini düşündü. En azından çocuğun çabucak teşhis edileceğini sandılar.  

Ancak günler ve haftalar geçtikçe, kimse cesedi almak veya çocuğu teşhis etmek için polise başvurmadı.  

1955'te Cadılar Bayramı'nda New Jersey'de kaybolan Steven Damman olmasıydı. Marilyn Damman, bakkala giderken iki çocuğunu dışarıda bıraktı. 

Döndüğünde gitmişlerdi. Bebek Pamela bir blok ötede bulundu, hâlâ arabasına bağlıydı fakat Steven hiçbir yerde bulunamadı.  

Hemen hemen aynı yaşta, kutudaki çocuk gibi sarı saçlı, mavi gözlü olacaktı. Çenesinin altında da kutudaki çocukla benzer bir yara izi vardı. 

 Ancak Damman kolunu kırmıştı ancak kutudaki çocuğun kolu kırık değildi. 1998 yapılan DNA testi kutudaki çocuğun asla bulunamayan Steven Damman olmadığını doğruladı. 

Şubat 2002'de, sadece M olarak bilinen bir kadının adına arayan bir psikiyatristten çok umut verici bir ipucu geldi. 

Üç saatlik bir görüşme sırasında M, çocukluğundan bahsetti. Annesi 1954'te biyolojik ailesinden bir erkek çocuk satın almıştı.  

Annesi de M'ye yaptığı gibi çocuğa fiziksel ve cinsel tacizde bulundu. Çocuk hastalandıktan sonra annesi öfkelendi ve onu öldüresiye dövdü.  

Çocuğu bir battaniyeye sardı, arabaya koydu ve M'yi ortadan kaldırmak için yanına aldı. M'ye göre, bir adam da kendilerine yardım teklif etmişti.  

M'nin hikâyesi muhbirin hikâyesiyle çok yakından örtüşüyor gibiydi. Ancak M, kendisini güvenilmez bir tanık haline getiren ciddi zihinsel sağlık sorunlarından muzdaripti ve halka açık hale gelebilecek herhangi bir bilgi veremezdi.  

Polisler, M'nin eskiden yaşadığı evi incelediler ancak hiçbir kanıt bulamadılar. 

Çocuğun kimliği tespit edilemedi. 1998 yılına kadar, 'Kutudaki Çocuk' olarak anılıyordu. Cesedi, 2003'te DNA örneği almak için mezardan çıkarıldı.  

Philadelphia'daki Ivy Hill Mezarlığı'nda, 'Amerika'nın Bilinmeyen Çocuğu' yazan bir mezar taşıyla bağışlanan bir arsada yeniden gömüldü. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER