Oynatma Listesi
HABERLER

Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir

Türk Donanması'na dört yeni geminin teslim töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak, 'Göğsümüzü kabartan bu başarılı projelerin sırrı, kurumlarımız arasında giderek gelişen yakın iş birliği ve koordinasyondur' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova Sefine Tersanesi’nde “Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni”nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Teslimatı gerçekleşen her bir gemimizin Deniz Kuvvetlerimizin gücüne daha fazla güç katacağı inancındayız.

Denizde ikmal muharebe destek gemimiz TCG Derya, TCG Anadolu'dan sonraki en büyük gemi olma özelliğine sahiptir. TCG Derya'nın hizmete girmesiyle yüzde birliklerin akaryakıt ve su ikmalleri süratle yapılacak, muharip unsurların akaryakıt bütünleme ve su ihtiyaçları harekat alanına yakın bölgelerde rahatlıkla karşılanacaktır.

Bilindiği gibi MİLGEM projesinin beşinci gemisi olan TCG İstanbul, Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği ilk milli firkateyndir. Bu gemimize farklı radar, yakın hava savunma ve elektronik harp sistemlerimizi kendi imkanlarımızla geliştirerek entegre ettik. TCG İstanbul'a entegre edilen sistemlerden biri de milli dikey lançer atım sistemidir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER