Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Öğleden sonra esme ihtimali var! Dünden daha sıcak

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu geldi. Dün gece yurt genelinde nemle birlikte etkili olan sıcaklıklar etkisini yitirmeye başlıyor. Günlerdir devam eden 'eyyam-ı bahur' sıcakları yerini gök gürültülü sağanak yağışlar alıyor. Meteoroloji, bugün birkaç ili etkisi altına alması beklenen kuvvetli yağışlar için saat verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen salı gününü işaret etti.

Türkiye genelinde yüksek sıcaklık ve nem etkisini sürdürmeye devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık bugün de etkisini sürdürecek.

Yurdun kuzeybatı ve kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Edirne, Çanakkale ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-60km/saat) esecek.

 

SALI GÜNÜNE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, salı gününden itibaren sıcaklıkların 8-9 derece birden düşerek mevsim normallerine düşeceğini açıkladı.

METEOROLOJİ: PERŞEMBE SAĞANAK VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan verilere göre; İstanbul'da perşembe günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Megakentte hava sıcaklığı da 29 derece olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de salı, çarşamba ve perşembe günleri Marmara, Batı Karadeniz, İç Ege ve göller bölgesinde yağmur beklendiğini açıkladı. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER