Oynatma Listesi
HABERLER

MSB paylaştı! 1 Ocak'tan bu yana 942 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 1 Ocak'tan bu yana 942 teröristin etkisiz hale getirildiğini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nca düzenlenen Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terörörgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğe yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesine her geçen gün artan bir şiddetle ve kesintisiz bir şekilde devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, kararlılıkla uygulanan terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde son bir haftada 50 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Bu kapsamda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 1 Ocak'tan itibaren 942'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 285'e ulaştı.

Mehmetçiğin, büyük bir kahramanlık ve olağanüstü bir gayretle yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla ağır darbe vurulan terör örgütünün hareket edemez hale getirildiği vurgulanan açıklamada, "Bu kapsamda; başarıyla icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de, şu ana kadar ele geçirilenlerin en büyüklerinden biri olma özelliği taşıyan bir mühimmat deposunda 15 bin 400 adet doçka uçaksavar mühimmatı ele geçirilmiştir." denildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER