Oynatma Listesi
HABERLER

Müsilajlı denizden çıkan balık ve midye yenir mi?

Deniz salyası balıkları etkiliyor mu, salya olan bölgelerden çıkan balıklar yenir mi? Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay CNN TÜRK canlı yayınında Gülşen Coşkun’un sorularını yanıtladı. Altuğ, kontrol periyodlarının sıkılaştığını, tezgahlarda satılan balıklarda herhangi bir sorun olmadığının mesajını verdi.

Müsilajın olduğu denizin altındaki balıklar yenir mi? Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, herkesin aklındaki bu kritik soruyu CNN TÜRK ekranında yanıtladı.

İşte Atalay’ın açıklamalarından satırbaşları:

"Müsilaj zehirli bir madde değil. Bakanlık olarak biz her iki haftada bir balık numuneleri alırız, müsilaj olsa da olmasa da bugüne kadar yaptığımız analizlerin hiçbirisinde balığın yenmesine engel teşkil edecek herhangi bir bulguya rastlamadık. Müsilajdan sonra iki hafta periyodunu çok daha sıklaştırdık üzerine hassas gidiyoruz"

ÖLÜ BALIKLARA DİKKAT

"Zehirli bir madde yok ama balıkların solungaçlarına girdiği zaman ölümlerine neden olabiliyor. Bu boğulan balıklar yenmediği sürece tezgahta satılan balıkların denetimlerini yapıyoruz ve insan sağlığını tehdit edecek bir veriye rastlamadık. Ölü balık da hemen ayırt edilir onu ne balıkçı satar ne müşteri olur. Vatandaşlar ölü balık bulup eve götürüp yiyelim diye düşünmesinler. Ama tezgahtaki balıklarlarda herhangi bir sıkıntı yok. Midye çok daha hassas kontrol ediliyor. Farklı illerde farklı periyodlarda hem midyenin yetiştiriciliği hem toplayıcılığında kontroller ve denetimler yapılıyor. Bugüne kadar olumsuz bir veriye rastlanmadı. Olursa elbette ki gereği yapılacaktır. Üniversitelerin araştırmalarında da böyle bir iz ve belirti yok şu ana kadar"

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER