Oynatma Listesi
HABERLER

Musul Başkonsolosluğu'na saldırı! Dışişleri detayları paylaştı

Bu sabah saatlerinde Musul Başkonsolosluğu'na yönelik saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık saldırıya ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verelim; Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Bakan Çavuşoğlu, "Irak'ta maalesef radikal gruplar, terör örgütleri halen mevcut. Bizlerin de desteğiyle gerek Suriye'de gerek Irak'ta artık güçlü değil. Ara ara ortaya çıkıyorlar. Bir taraftan PKK, PKK'nın orada mevcudiyeti güçlü. Onun dışında da milisler dediği gruplar var. Sonuçta provokasyonlar devam ediyor. Bu tacizler konusunda da Irak makamlarını her zaman uyarılarda bulunduk. Bizim misyonlarımızı koruma kimdi? Irak yönetiminde. Bir terör mevcudiyedi var. Onların sorumluluğunda. Bunları yapamıyorsanız "Gelin beraber yapalım" diyoruz. Yapamıyorsanız biz bunu yapmak zorundayız. Provokasyonların sebebi de bu. Bu mücadeleyi biz güçlü bir şekilde yapıyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyarak. Dün akşam ki provokasyon da bugüne kada yapılanların bir parçası." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER