Oynatma Listesi
HABERLER

Nükleer savaşı açıkça telaffuz etti! Putin: Trajik bir durum, medeniyet yok olacak

Fransa lideri Macron'un NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermesini gündeme taşımasına, Putin'den yanıt geldi. Rus lider nükleer savaş ifadesini açık ve net olarak dile getirerek Batılı ülkeleri tehdit etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hafta içinde Rusya'nın Ukrayna savaşında yenilmesinin Avrupa'nın güvenliği için hayati önem taşıdığını söyledi. Macron, Ukrayna’ya daha fazla askeri yardım gönderilmesini görüşmek için bir araya getirdiği Avrupalı liderlerle Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda ise fikir birliğine varılamadığını söyledi. Macron, "Ancak hiçbir seçenek göz ardı edilmemeli. Rusya'nın kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Macron'un Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesini gündeme taşımasına, başta ABD olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi. Avrupalı ülkeler arasında İngiltere ve İtalya'nın tepkisi öne çıktı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin, Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya kara birliği gönderme fikriyle ilgili acil bir uyarıda bulundu. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözleri sorulduğunda gazetecilere, "NATO ülkelerinden Ukrayna'ya belirli birliklerin gönderilmesi olasılığının tartışılıyor olması çok önemli yeni bir unsur" dedi.

Dimitri Peskov, NATO üyelerinin Ukrayna'da savaşmak üzere asker göndermesi halinde ortaya çıkabilecek riskler konusunda, "Bu durumda olasılıktan değil (doğrudan bir çatışmanın) kaçınılmazlığından bahsetmemiz gerekir" dedi. Peskov, Batılı ülkelerin böyle bir senaryonun gerçekten kendi çıkarlarına uygun olup olmadığını düşünmeleri gerektiğini de kaydetti.

PUTİN'DEN İLK SÖZLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün ulusa sesleniş konuşması yaptı. ABD ile Ukrayna savaşı konusunda diyalog kurmaya hazır olduklarını belirten Putin, "Amerika Birleşik Devletleri aynı zamanda Rusya'yı stratejik olarak yenilgiye uğratmaya hazır. ABD'nin eylemleri Avrupa güvenliğini etkili bir şekilde parçaladı" diye konuştu.

Açıklamalarının devamında Putin NATO ile olası bir savaşla ilgili "İşgalciler için sonuçlar daha trajik olacak, topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımız var" deyip ekledi:

"Nükleer çatışma tehlikesi olduğunu anlamıyorlar mı? Bu savaş sonucunda medeniyet yok olabilir. Güçlü bir Rusya olmadan sağlam bir küresel düzen mümkün değildir. Arap ülkeleri ve Latin Amerika ile bağları güçlendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz"

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER