Oynatma Listesi
HABERLER

Ölüm günlüğü! İdama götüren dehşeti satır satır yazmış

Askeri mahkemede suçlu bulunacağı neredeyse kesin gibiydi. İşlerin daha kötüye gideceğini, kaçmaktan başka bir çaresi olmadığını düşündü. Karşısına çıkan ve kendisinden 15 yaş büyük olan adamla dostluk kurdu. Ancak ikili birbirlerinin sonunu hazırladıklarının farkında değillerdi. İşleyecekleri korkunç suçlar ülkeyi ayağa kaldıracaktı.

1960 yılında Britanya Kraliyet egemenliği altındaki Hong Kong'ta üç kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Aile içi şiddet ve istismarla henüz çocuk yaşta tanıştı. Babası otoriter davranışları nedeniyle kardeşleri gibi kendisine de hayatı zindan ediyordu.

Katı kuralların dışına çıkan kardeşler baba tarafından en ağır şekilde cezalandırılıyor, anneleri ise tüm olan bitene kayıtsız kalıyordu. Yıllarca uğradığı fiziksel şiddet ve cinsel istismar yüzünden içinde derin bir öfke vardı. Lise çağına geldiğinde ilk suçunu işleyecekti.

Charles Ng'nin hiç de temiz olmayan siciline işlenen ilk suç hırsızlıktı. Henüz 15 yaşındaydı. İşlediği bu suç yüzünden babası çılgına dönmüştü. O ise giderek daha da içine kapanmış, hatta hırsızlık sonrası okuduğu okuldan da atılmıştı.

Çocukluğundan beri ABD'ye büyük bir ilgi duyuyordu. 1978 yılında 18 yaşına ayak bastığı gün öğrenci vizesi ile ABD'ye taşındı. Kaliforniya'daki Notre Dame de Namur Üniversitesi'ne kaydoldu. Ancak ikinci yarıyıl başlamadan okulu bıraktı.

ABD'deki geleceğini garanti altına almak istiyordu ve ona göre bu yol okul değildi. Geçmişinde işlediği suçları kamufle etmek ve temizlemek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu'na kaydoldu. Tarih Ekim 1979'du.

Buraya kayıt yaptırırken gösterdiği belgeler aslında gerçek değildi. Sahte belgelerde doğum yerinin Indiana'daki Bloomington olduğu yazılıydı. Charles Ng yalnızca hırsızlık değil aynı zamanda resmi evrakta sahtecilik suçunu da işlemişti. Suç dosyası her geçen gün daha da kabarık bir hale geliyordu.

ABD Deniz Piyade Kolordusu'nda bir yıldan az bir süre hizmet etti. Ancak burada bir kez daha hırsızlık suçunu işlemiş, cephanelikten otomatik silahları çalmıştı. Charles Ng kaçmaktan başka bir çaresi olmadığını düşündü. Tam da bu dönemde karşısına Leonard Lake çıktı.

Charles Ng ile tanıştıklarında birbirlerinin sonunu hazırladıklarının farkında değillerdi. İşleyecekleri korkunç suçlar ülkeyi ayağa kaldıracaktı. Leonard Lake, Wilseyville köyünde yaşadığı küçük kulübenin yanına bir 'ölüm zindanı' inşa etmişti.

Ng ile tanışmadan önce Lake bu ölüm zindanında kardeşi Donald'ı, arkadaşı Charles Gunnar'ı öldürmüştü. Lake ve Ng, erkekleri, kadınları ve çocukları kaçırıp öldürmeye başlamışlardı. İkilinin yarattığı dehşet 1985 yılına kadar devam etti.

Ng'nin kleptomani seviyesindeki hırsızlık ve çalma içgüdüsü onların sonunu hazırlamıştı. San Francisco'da bir mağazaya giren ikili etrafta çalabilecekleri şeyler arıyordu.

Ancak mağazanın sahibi ikilinin kılık kıyafetinden şüphelenmiş ve polisi aramıştı. Hızlıca olay yerine gelen ekipler Lake'i gözaltına alırken Ng ise kayıplara karışmıştı. Ancak polis kısa zamanda ikilinin foyasını ortaya çıkartacaktı.

Cebinden çıkan silahın yasa dışı olarak modifiye edilmiş olmasından ötürü suçlanan Lake'in kimliğini inceleyen ekipler belgenin sahte olduğunu fark etti. Kimlikteki fotoğrafta San Diego'lu Robin Scott Stapley'nin adı yazıyordu.

Lake'in arabasının plakası Wilseyville'de kaybolan Lonnie Bond, silah ise Robin Stapley üzerine kayıtlıydı. Polis ufak gözüken mağaza hırsızlığının altında bambaşka bir suç yattığının farkındaydı. Sorgulamalar sonucunda polis haklı çıktı.

Lake hem gerçek kimliğini, hem bugüne kadar işlediği suçları hem de suç ortağının Charles Ng olduğunu teker teker itiraf etti. Daha sonra polise sorgu odasında bir süre yalnız başına kalmak istediğini söyleyerek ekiplerden kağıt, kalem ve bir bardak su istedi.

Ekipler, itiraflarıyla büyük bir olayın aydınlanmasını sağlayan Lake'in bu talebini yerine getirmeye karar verdi. Sorgu odasında tek başına kalan Lake, eski eşine bir veda mektubu yazdı, daha sonra ceketinin içinde sakladığı siyanür kapsülünü yuttu. Hastaneye kaldırılan Lake'in öldüğü açıklandı.

Lake'in siyanür kapsülüyle hayatına son vermesinden sonra yakalanacağını düşünen Ng, Kanada'ya kaçtı. Ancak burada da hırsızlık suçunu işlemeye devam etti. Kanada'nın Calgary şehrinde tutuklanan Ng, ABD tarafından aranılan bir isim olduğu için ülkeye geri gönderildi.

1991'de ABD'ye iade edilen Ng'nin davası 1998 yılına kadar başlamadı. İncelemelerde Ng ve Lake'in tüm cinayetleri 250 sayfalık bir günlük ve video kasetleriyle kendi elleriyle belgeledikleri ortaya çıktı.

Kayıtlara göre cinayetleri ikisi birlikte işlemişti. 1983'ten 1985'e kadar altı erkek, üç kadın ve iki erkek çocuğu olmak üzere 11 cinayetten suçlu bulunan ve kayıp 25 kişinin cinayetlerinde Lake ile birlikte rol aldıkları düşünülen Charles Ng, 30 Haziran 1999'da ölüm cezasına çarptırıldı.

23 yıldır hapishanede hücrede tutulan Ng'nin hücreden çıkma talebi ise Kaliforniya'daki mahkeme tarafından reddedildi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kararda Ng için son karar verildi. Mahkeme, Charles Ng'nin idam cezasını onadığını açıkladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER