Oynatma Listesi
HABERLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: ""Tüm hedeflere ulaşıyoruz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Herkes müzakere masasından gelecek haberleri beklerken Putin açıklamalarına 'Operasyonlarımız devam ediyor" mesajı ile başladı. Putin açıklamasında, "Özel askeri harekat planladığımız gibi devam ediyor. Koyduğumuz tüm hedeflere ulaşıyoruz." şeklinde devam etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Ben bir Rus'um. Aileme baktığım zaman hepimiz Rus'us. Kendisi Rus olmayan kahramanları da görüyorum o zaman Çeçenistan'ım, Dağistan'ım.
Benim için 300'den fazla etnisiteyi saymam imkansız olur ve bu büyük ve çok uluslu halkın parçasından da gurur duyuyorum. Rus ve Ukraynalılar'ın da tek halk olduğu kararımdan vazgeçmeyeceğim.
Ortadoğu'dan bile gelen yabancı silahlı askerler var. Ukrayna sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyor. Bu tam olarak gördüğümüz radikalleşmeye işaret ediyor.
Daha fazla teçhizat ve topu yerleşim yerlerinin yakınına yerleştiriyorlar. Yabancı ülke vatandaşları var Harkiv'de hepsini tren istasyonunda tutuyorlar. Suma'da da 3000'den fazla öğrenci var ve Neo-Naziler Çin'li öğrencileri de esir tutuyor.
Polonya üzerinden tahliye etmek demek onların hayatını riske atmak demek. Ordumuz tüm savaş bölgelerinde koridorlar açıyor, gerekli imkanları sağlıyoruz ki siviller ve yabancı öğrenciler, vatandaşlar bu alanı güvenli bir şekilde terk etsin.
Bir kez daha altını çizmek istiyorum milliyetçiler tahliye çabalarımızı engelliyor.
Yerel bölge sakinlerine vahşi muamele ediyorlar. Güçlerimiz sivil kayıpları engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ordumuz Rusya için savaşıyor. Tüm aileler hayatını kaybeden herkese sesleniyorum. Hepsine 7 milyondan fazla Ruble vereceğiz, her ay maaşa bağlayacağız onları ve tazminat da vereceğiz. Hayatını kaybeden herkes sigorta kapsamına alınacak, yaralılar için de geçerli bu.
Asker sözleşmeliyse ve hizmetlerine devam ederse aylık ödeme yapılacak. Ordumuzun maaşlarını da artıracağız. Şu an Ukrayna'da subaylar Donbas halkının yaşam hakkı için, Naziler'i temizlememiz için çalışıyorlar. Kimse engelleyemez, halkımız ordusuyla gurur duyuyor.
Özel Askeri Harekat planladığımız gibi devam ediyor, koyduğumuz tüm hedeflerimize ulaşıyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER