03:00Bahçeli'den Suriye için 8 maddelik yol haritasıRusya’nın 9 Mayıs 1945 yılında Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin 80’nci yıl dönümü her yıl olduğu gibi kutlanıyor. Geçit töreni, Preobrazhensky Alayı Onur Muhafızları'nın Rus ulusal bayrağını ve Zafer Bayrağı'nı taşıyan sancak grubunun Kızıl Meydan'daki yürüyüşüyle başladı.
LİDERLER AKIN ETTİ
Moskova'daki Zafer Günü kutlamalarına Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Slovakya Başbakanı Robert Fico, Sırp Cumhuriyeti Devlet Başkanı Milorad Dodik, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri To Lam, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Etiyopya Devlet Başkanı Taye Atske Selassie, Gine-Bissau Devlet Başkanı Umaro Sissoco Embalo katıldı.
AZERBAYCAN KOMANDOLARI DA KIZIL MEYDAN'DA
Geçtiğimiz yıl Rusya'nın Moskova'nın Kızıl Meydanında düzenlediği Zafer Günü Geçit Törenine 9,000'den fazla asker, 61 silah sistemi ve 15 savaş uçağı katılmıştı.
Bu yıl Moskova Kızıl Meydan'daki askeri geçit törenine 13 ülkeden geçit birlikleri katıldı. Yabancı askeri birlikler Azerbaycan, Vietnam, Belarus, Mısır, Kazakistan, Çin, Kırgızistan, Laos, Moğolistan, Myanmar, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan geçit birliklerinden oluşacak.
TÖREN GÜNÜ ENDİŞELENDİREN MESAJ
Moskova'nın Kızıl Meydanı'nda Zafer Günü Geçit Töreni'nde yayılan mesajlar da endişe yarattı. Armavir de dahil olmak üzere birçok Rusya sakini sosyal ağlarda ve mesajlaşma programlarında korkutan postalar almaya başladı. Bu maillerde, kimliği belirsiz kişiler vatandaşlardan gönüllülerden hiçbir şey almamalarını istiyor. İddiaya göre, sundukları ürünler zehirli maddeler içeriyor. Bu durum pek çok Armavir sakinini ayağa kaldırdı. Güvenli İnternet Birliği, yayılan bilgilerin yanlış olduğunu ve bunlara dayanılarak yazılan haberlerin sahte olduğunu söyledi.
SAVAŞ KAYIPLARI
Sovyetler Birliği, Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında yaklaşık 27 milyon insanını kaybetti. (İkinci Dünya Savaşı'ndaki tüm insan kayıplarının %40'ı) ve bu kayıpların büyük bir kısmını sivil ölümler oluşturmakta.
ZAFER JÜBİLELERİ
İlk kez 1965 yılında Sovyetler Birliği'nde Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi'nin 20. yıl dönümü geniş çaplı olarak kutlandı. Daha sonra 1975 ve 1985 yıllarında da SSCB'de büyük çaplı kutlama etkinlikleri düzenlendi. Zaferin yıldönümü olmayan tarihler daha mütevazı bir şekilde kutlandı ve kutlama Kremlin Kongre Sarayı'nda düzenlenen bir şenlikle sınırlı kaldı. Sovyet liderliği tüm yıldönümü kutlamalarına sosyalist ülkelerin liderlerinin temsilcilerini ve yabancı Komünist ve sol partilerin liderlerini davet etti. 1975 yılında Hitler karşıtı koalisyon ülkelerinin temsilcileri SSCB'ye geldi. Rusya, 2000 yılındaki tek istisna dışında, yabancı devlet başkanlarını Zafer yıldönümü kutlamalarına davet etme geleneğini sürdürdü.
04:42Kartalkaya'daki otel yangınında eşini ve kızını kaybeden babanın acısı yürek burkuyor
01:29Sivaslının eki 20 derecede soğuk hava deneyi kötü bitti
00:34Tuba Büyüküstün'ün 'Türkçe' yanıtı gündem oldu! Arapça karışıklığını düzeltti
00:3911 kişi kaza sonrası sırra kadem bastı! Düşen uçağın enkazı var mürettebatı yok
07:33Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni detaylar! Bebek Otel'de gizli kamera şoku
00:34Zeynep Sönmez Avustralian Open’da adını ikinci tura yazdırdı
01:04Günahlar açığa, reytinler zirveye çıktı!
00:38Otomobilin yoldan çıkıp ters döndüğü kaza kamerada
01:55EJDERHA'dan kaçış yok! ÇELİKKUBBE'nin 'görünmeyen silahı'ndan ışık hızında hareket
00:47Bir kent sessizliğe büründü! Cadde ve sokaklar boş kaldı
02:44Taksim’de şoför el frenini çekmeyi unuttu turist minibüsü ağaca çarptı
00:42Suriye ordusunun kontrolü tamamen sağlamasının ardından Rakka'nın Tabka ilçesi görüntülendi
01:54Rakka'nın Tabka ilçesinde terör örgütü YPG/SDG'nin kullandığı hapishane görüntülendi
01:30Esenboğa Havalimanı’nın 3. pisti ve yeni kulesi yarın hizmete açılacak
03:08Servet değerindeki çakmaklar görenlerin ilgisini çekiyor
00:46Yazın 50, kışın eksi 30: Burası doğu değil, Mansurlu mahallesi
00:49Beyaz felaket! Kar kalınlığı 4 metreye ulaştı: Yüzlerce köye ulaşım kapandı
00:38Çamlıca Tepesi kar yağışı sonrası beyaza büründü
02:57Okan Buruk'tan transfer açıklaması: Başkanımızla bir araya geleceğiz
01:45Suriye'de sıcak dakikalar! Suriye ordusu ilerliyor: YPG/PKK Tabka'dan çekiliyor
00:10Bingöl’de feci kaza! Yolcu otobüsü kayarak TIR'a çarptı
02:05Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 410 milyar dolarlık ticaret hedefini aşacağız
01:11TIR'ın üzerindeki ekskavatör tabelaya takıldı! 7 araçta hasar oluştu
01:20Sahilde gizemli misafir: Atakum'da ilk defa gördüm
00:43Atlas Çağlayan'ın katili ne kadar ceza alacak?
01:47Tunceli’de ‘3 gündür mahsur kaldık’ paylaşımına ilişkin valilikten açıklama
00:41Bursa’da yangın faciası! Yatalak adam ve kedisi hayatını kaybetti
01:25Sömestr tatili başladı, otogar doldu taştı: 'Sonunda aileme kavuşacağım'
00:31Suriye'de sıcak dakikalar! YPG/SDG anlaşmayı ihlal etti: Ordu araçlarına saldırı