Oynatma Listesi
HABERLER

Selçuk Bayraktar paylaştı! Devrim yapacak

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar önceki günlerde devrim yapacağını söylediği MİUS insansız savaş uçağına ilişkin heyecanlandıran bir paylaşım yaptı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın ilk prototipinin üretim geliştirme modeli entegrasyon hattına girdi.

İLK PROTOTİPİN ÜRETİM GELİŞTİRME MODELİ

Muharebe sahasında oyun değiştirici olarak gösterilen ve performansıyla harp literatüründe köklü değişikliğe neden olan Bayraktar TB2 SİHA’ları geliştiren Baykar, muharip insansız savaş uçağı çalışmalarında önemli bir aşamayı geride bıraktı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın ilk prototipinin üretim geliştirme modeli entegrasyon hattına girdi. Bayraktar KIZILELMA, gerçekleştireceği agresif manevralar ve gelişmiş yapay zekâ ile gelecekte güvenlik güçlerimizin muharebe sahasındaki en güçlü unsurları arasında yer alacak.

BAYRAKTAR'DAN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağının 2023'te göklerde olacağını söyleyen Selçuk Bayraktar, "Bayraktar TB3 ve MİUS bir gün devreye girerlerse, nasıl ki bayraktar TB2 SİHA'larımız filolar halinde uçarak muharebe tarihinde paradigma dönüşümüne neden oldular, bu uçaklar da devrim yapacaklar. Biraz daha büyük bir uçak bayraktar TB3, büyük derken biraz daha ağır bir uçak. 200 kilo civarında ve gemiden gemiye nerdeyse en ufak müdahale olmadan inip kalkma kabiliyetine sahip olacak şekilde tasarlanıyor." demişti.

Bugün Twitter hesabından MİUS ile ilgili 2018'de attığı tweeti alıntılayarak paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, "Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi. MİUS - İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar KIZILELMA. Yolda geliyor, takipte kalın..." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, 2018 yılında MİUS ile ilgili yaptığı paylaşımda "Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın." demişti.

“BAYRAKTAR KIZILELMA BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK”

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar’ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar KIZILELMA adının verildiğini duyurdu. Bayraktar, insansız savaş uçağına KIZILELMA isminin verilme nedenini şöyle açıkladı: “KIZILELMA siz ulaştıkça daha ileri giden, hep peşinden koşulan bir hedef aslında. Bizi hep daha ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar KIZILELMA ile asırlardır hür yaşayan milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yüksek teknoloji geliştirerek semalarda ve uzayda hak ettiği yeri almasını istiyoruz. Bugün ihtiyacımız olan fetihlerin kalplerin fethi olduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adaletten söz ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak için yüksek teknoloji geliştirmek olmazsa olmaz bir kaide. Bu nedenle Milli Teknoloji Hamlesi de kritik bir önemi haiz. KIZILELMA’nın milletimize ve insanlığa hizmet edeceğini düşündüğümüz için kadim medeniyetimizin geçmişinden gelen bu isimde karar kıldık. Dünya 5. nesil avcı uçaklarıyla insanlı son muharip uçakları izliyor. Artık insanlı savaş uçakları geliştirilmeyecek. Bundan böyle muharebe sahasının en güçlü unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi var edebilmek için çalışıyoruz.”

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER