Oynatma Listesi
HABERLER

Skandal görüntüler sızdırıldı!

İsrail polisinin eğlence için silahsız bir Filistinli'yi sırtından vurduğu kayıt, Channel 13 kanalı tarafından yayınlandı.

Tel Aviv yönetimi, bir polis memurunun geçen yıl işgal altındaki Batı Şeria yakınlarında bulunan kontrol noktasından geri çevrilen silahsız bir Filistinliyi sırtından vurarak yaralamasıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Hükümetin verdiği bilgiye göre, polis memuru için verilecek karar yakında açıklanacak.

Channel 13 adlı İsrail televizyonu ise, polislere ait cep telefonuyla çekilmiş video kaydını yayınladı.

Görüntülerde, kadın polis memuru, kimliği belli olmayan Filistinliyi kontrol noktasından geri döndürüyor.

Filistinli adam ellerini havaya kaldırarak geri dönüp yürürken, polis memurları Arapça olarak 'Git' diye arkasından bağırıyor.

20 saniye kadar sonra sırtından vurulan adam bağırarak yere yığılıyor.

Channel 13 ucunda sünger olan bir mermiyle vurulduğu belirtilen Filistinlinin yarasının ağır olmadığını aktardı.

İsrail polisi bu mermileri protestocuları dağıtmak için kullanılıyor. Mermilerin kafaya isabet etmesi durumunda ise ölümcül olabileceği belirtiliyor.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine göre İsrail Adalet Bakanlığı, davayla ilgili olarak dört duruşma yapıldığını duyurdu.

Bakanlık, polis memuruyla ilgili kararın ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi vermedi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada da olayın açığa çıkmasından sonra polis memurunun daha önce görev yaptığı İsrail ordusuna geri döndüğünü, olay sırasında barikatta olan diğer dört polis memurunun da başka yerlerde görevlendirildiğini açıkladı.

Açıklamada, olayın İsrail polisinin uygulamalarını temsil etmediği öne sürüldü.

İsrail gazetesi Haaretz Mayıs 2018'de El Zaim kapısında yaşanan olayın ardından 20'li yaşlardaki bir kadın polis memurunun gözaltına alındığını duyurmuştu.

Gazeteye göre Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargıç Elad Persky, polis memurunun Filistinli adamı 'muhtemelen bir çeşit eğlence için' vurduğunu söyledi.

Haaretz, olayın aynı kontrol noktasındaki polis memurlarının bir Filistinliyi sebepsiz yere dövmesiyle ilgili başka bir soruşturma sırasında tesadüfen ortaya çıktığını bildirmişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER