Oynatma Listesi
HABERLER

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, saldırganın yakalandığı bildirildi.

Slovakya medyası, Başbakan Robert Fico'nun silahlı saldırıya uğradığını ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Slovakya medyasında çıkan haberlerde ise Başbakanın göğsünden vurulduğu ve sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Görgü tanıkları saldırının aniden gerçekleştiğini ifade ederken Fico,  helikopterle Bratislava hastanesine kaldırıldı.

Başbakan Yardımcısı Richard Raši, Robert Fico'ya yönelik saldırının kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi ve "Başbakan'a acil şifalar diliyorum, bir an önce toparlanmasını diliyorum. Tekrar ediyorum, birisinin sorunlarını bu kadar iğrenç bir şekilde çözmesi demokratik bir topluma yakışmıyor" dedi. Slovak yetkililer ayrıca Başbakan Fico'nun göğsünün 3 farklı yerinden vurulduğunu ve saldırganın en az 5 el ateş ettiğini belirtti.

İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

Slovakya medyası Fico'nun saldırıya uğradığı anlara dair bir fotoğraf yayınladı. Söz konusu fotoğrafta Fico'nun korumaları tarafından ayakta tutulmaya çalıştığı görüldü.

SALDIRGAN YAKALANDI

Slovakya medyası Başbakan Fico'yu vuran saldırganın yakalandığını bildirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER