Oynatma Listesi
MİLLİYET TV

Tahvil, Bono, Eurobond nedir?

Devletin ya da özel sektörün finansman sağlamak amacıyla çıkardığı değerli kağıdın vadesi 1 yıldan kısa olduğunda bono olarak adlandırılırken, 1 yıldan uzun vadesi olan değerli kağıda ise tahvil denir. Bu değerli kağıdın yabancı para cinsinden türü de Eurobond olarak tanımlanır. Sponsorlu İçerik

Hangi yatırımcı profiline uygundur?

Tahvil, bono ve Eurobond risksiz yatırım araçları kategorisinde değerlendirilirken daha çok mevduat yatırımcılarının tercih ettiği bir enstrümandır. Bu yatırım araçları belirli bir vade sonunda belirli bir getiri miktarı sunar. Yani garantici yapıda olan yatırımcılar için oldukça uygundur. Küçük yatırımcılar için yatırım fonu şeklinde sepet yatırımları tercih etmek daha uygun olabilir. Çünkü yatırım fonları profesyonel kişiler tarafından yönetilmektedir. Böylelikle yatırımcının ekstra bir zaman ayırmasına gerek kalmaz. 

Eurobond'un, Tahvil ve Bonodan farkı nedir?

Eurobond, ABD doları ya da euro cinsinden olur ve tahvil, bonoda olduğu gibi belirli bir vadede belirli bir getiri oranı sağlar. Yurt içinde Eurobond yatırımcıları hem döviz bazında faiz gelirinden faydalanırken hem de vade sonunda döviz kurlarının artması ya da düşmesi sonucunda Türk Lirası bazında getirileri değişkenlik gösterebilir. Yatırımcılar finansal kuruluşlar üzerinden Eurobond satın alabilir. Günümüzde yatırımcılar dijital yatırımların artmasıyla beraber hesaplarının bulunduğu kuruluşların internet sitelerinden veya aplikasyonları üzerinden bile kolaylıkla işlem yapabilmektedir.

Sponsorlu İçerik

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER