Oynatma Listesi
HABERLER

Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kesin ihraç kararı aldı.

CHP'den yapılan açıklamada, 'Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir.' denildi.

CNN Türk muhabiri Melike Görür konuyla ilgili ayrıntıları aktardı; CHP'de bugün Yüksek Disiplin Kurulu toplandı ve kararını verdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi. 

Tanju Özcan seçim sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yönelik açıklamalarının ardından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Aslında Yüksek Disiplin Kurulu'nun gündeminde Tanju Özcan sık sık geliyordu. Baktığımız zaman geçtiğimiz sene de iki kez Yüksek Disiplin Kurulu'nun gündemine geldi. 

Tanju Özcan ilk olarak uyarı cezası aldı. Sonrasında ise ihraç talebiyle YDK'ya sevk edildi. Ancak geçen sene 1 yıl CHP'den uzaklaştırılmasına karar verilmişti. Ancak o 1 yıllık süre dolar dolmaz yaptığı açıklamaların ardından bu sefer tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

 

Geçtiğimiz hafta aslında karar verilmesi bekleniyordu. Ancak Tanju Özcan rapor aldığı için savunma yapamadığı için  savunma hakkının ihlali olmaması gerekçesiyle YDK'nın bugün toplanmasına karar verilmişti. YDK ise saat 13.00'te toplandı ve nihai kararını verdi.

Tanju Özcan'ın ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyordu ve beklenen de oldu. Tanju Özcan savunma yapmaya da gelmedi. 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER