Oynatma Listesi
HABERLER

TCG Anadolu gemisinde geri sayım: Türkiye'nin yüz akı!

Türk savunma sanayiinin yüz akı projelerinden biri olan TCG Anadolu sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerle ülkemizi çok farklı alanlarda oldukça değerli bir konuma taşıyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en önemli savunma sanayii projelerinden biri olan ve uzun zamandır merakla beklenen TCG Anadolu çok maksatlı amfibi hücum gemisi kapılarını ilk kez basın mensuplarına açtı.

İstanbul Tuzla’daki tersanede görüntülenen TCG Anadolu, sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerle sadece deniz kuvvetlerini değil Türkiye’nin diplomasideki konumunu da oldukça üst sıralara taşıyabilecek platformlardan biri.

Tuzla’daki organizasyonun ev sahipliğini Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptı. İnşa sürecinde ve sonrasında oldukça zorlu süreçlerden geçen geminin bugünlere gelmesinde çok büyük emeği olan Prof. Dr. Demir, TCG Anadolu ile yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Konuyla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuşmasında şu ifadeleri kullandı: TCG Anadolu gemisi, için geri sayım başladı.  Bu geminin tasarım aşamasında yabancı firmayla iş birliği yapıldı. Artık bu gemileri kendimiz tasarlayacak boyuta geldik. Bu yıl sonunda kabulünün yapılmasını bekliyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER