Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye ile Afganistan arasında kritik anlaşma

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Afganistan Ulaştırma Bakanlığı arasında "Ulaştırma Alanlarında AR-GE Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

laştırma ve Altyapı Bakanlığında düzenlenen imza töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Afganistan Ulaştırma Bakanı Kudretullah Zeki'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı marjında ayrıca, Kara Ulaştırması Karma Komisyonu 1. Toplantısı Tutanağı da teknik heyet başkanlarınca bakanların himayesinde imzalandı.

Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmada, dün 1. toplantısı düzenlenen Kara Ulaştırması Karma Komisyonu (KUKK) vesilesiyle iki ülkenin teknik heyetlerinin dostluğa yakışır şekilde çok verimli görüşmeler yaptığını, Türkiye'de kara yolu taşımacılığı sistemiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığını aktardı.

Afganistan tarafından gelecek talepler doğrultusunda her alanda bilgi ve tecrübe paylaşımına ve teknik işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Karaismailoğlu, "Afganistan'ın refahı ve kalkınması yolunda atılacak önemli adımları birlikte atmaya kararlıyız. Bu durumu destekleyecek yeni projelerle mevcut işbirliğimizi daha da geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Bugün imzalayacağımız AR-GE alanında işbirliği mutabakat zaptı ile de bu noktada önemli bir adım atmış olacağız." diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER