Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye'de rekor kripto para vurgunları!

Son dönemde kripto para yatırımcıları hızla artıyor. Peki son 1 yıl içinde Türkiye'de kaç kişi mağdur oldu? Milyonlarını kaptıran yatırımcılar ne yapmalı? İşte cevabı...

Türkiye'deki kripto para yatırımcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu durum kripto para dolandırıcılarının iştahını kabartıyor. Peki son 1 yıl içinde Türkiye'de kaç kişi mağdur oldu? İşte detaylar...

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ şu ifadeleri kullandı: Kripto paralar dünyadaki en büyük yatırım aracı haline geldi. Bu durum özellikle dünyada ve ülkemizde kripto para dolandırıcılarının iştahını kabartıyor. Devlet denetimli ve korumasında olmayan bir sistem olarak faaliyet sürüyor. Dolandırılanlar mağduriyetini anlatıyor. ‘Evini barkını tüm yatırımını sat kısa sürede 10 kat para kazanabileceksin vaadinde bulundular. Ancak bir baktık ki ortadan kayboldular’ diyorlar. Müthiş bir mağduriyet var.

"DİJİTAL CÜZDANLAR BOŞALTILIYOR"

Son 1 yıl içerisinde Thodex’de 356 milyonluk vurgun var ve 400 bin kişi mağdur. Dogecoin Mining sisteminde 100 milyon dolarlık vurgun var ve bin kişi mağdur olmuş. Bitrota'da 200 milyon dolar vurgun olmuş ve 5 bin kişi mağdur durumda.

 

Vatandaş bu sisteme giriyor. Dijital cüzdana parayı yatırıyor. Ve yeterli miktara ulaşıldığında dijital cüzdanlar boşaltılıyor."

"PONZİ SİSTEMİ ÇÖKÜYOR VE BORSA İFLAS ETMİŞ OLUYOR"

Avukat Sinan Keskin ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Coin dağıtacağız vaadiyle insanların gözlerini boyamak suretiyle bu sisteme insanları çekiyorlar. Daha çok para kazanma vaadiyle bu sisteme dahil oluyorlar. Eski sisteme kar payını, yeni katılan katılımcılardan aldıkları parayla ödüyorlar. Birçok insanın sisteme dahil olması ve paralarını çekmesiyle birlikte Ponzi sistemi çöküyor ve borsa iflas etmiş oluyor. TCK’nin 158. Maddesi bilişim suçundan dolandırıcılık ile savcılık tarafından soruşturuluyor. İddianame düzenlendiğinde ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyorlar.

Mağdurların bundan sonra dikkat etmeleri gereken bazı hususlar var. ‘Bedava peynir fare kapanında bulunur.’ Kimse size 1’e 3, 1’e 5 kar vaadi vermez. Hızlı ve kolay kazanç elde etme durumlarından uzak durmalarını tavsiye ediyorum.

Soğuk cüzdan dediğimiz flaş disk var. Mutlaka kripto para borsasından ya da yüklü miktarda yatırım yapacaklarsa soğuk cüzdanlara aktarmalarını öneriyorum. White paper denilen bir altyapı sistemi var bunu incelesinler. Kripto paraların hacmi ve teknik altyapısı burada yer almaktadır.

 

Kripto para borsaları eşittir dolandırıcılık demek değildir. Genel anlamda söylemek istiyorum internet sisteminde yasal anlamda karşılığı olmayan bir sisteme giriyorsanız iyi bir şekilde araştırmanız gerekiyor. Reklamlarda oynayan ünlülerle bu sisteme girmesinler."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER