Oynatma Listesi
MAGAZİN

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti!

Müzisyen ve oyuncu Nuri Sesigüzel, tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti. Sesigüzel'in vefat haberini yakın arkadaşı İbrahim Tatlıses duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Şanlıurfalı sanatçı Nuri Sesigüzel (85), tedavi gördüğü Beylikdüzü'ndeki özel hastanede kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Usta müzisyenin vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Nuri Sesigüzel için yarın öğle vakti Teşvikiye Camii'nde tören düzenlenecek. Sanatçı daha sonra Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"USTALARIN USTASI"

Twitter hesabından sanatçı ile fotoğrafını paylaşan Tatlıses, "Nuri Sesigüzel ustamızı kaybetmişiz. Üzüntümü anlatamam. Tüm sevenlerine, ailesine baş sağlığı dilerim. Ustamıza Allah'tan rahmet, mekanın cennet olsun ustaların ustası. Urfalıyam ezelden gönlüm geçmez güzelden. Var olasın ustam" mesajını yazdı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Sesigüzel'in vefatının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
Türk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kıymetli sanatçımızın ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekânı cennet olsun.

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

Doğum adıyla Nuri Kaçtaş, 1 Ocak 1937 tarihinde Şanlıurfa Halfeti'de dünyaya geldi. 13 yaşında çok sevdiği halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı. 1961 yılında İstanbul Radyosu'nun açmış olduğu sınavları kazandı ve radyo sanatçısı olarak profesyonel sanat hayatına başladı. Plak şirketlerinin ilgisini çekince, 300'ü aşkın plak doldurdu. 1963 yılında sinemaya adım attı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER