Oynatma Listesi
HABERLER

Uzaktan müşteri edinimiyle artık bankacılığın yeri ve zamanı yok

Günümüzün bankacılık anlayışı dijitalleşmenin de etkisiyle zamandan ve mekândan bağımsız hale geldi. Artık birkaç dokunuşla işlem yapmanın yanı sıra, banka müşterisi olmak da kolaylaştı. Bankacılığın gidişatını ve 1 Mayıs’ta başlayan uzaktan müşteri edinimi ile sektörde nelerin değişeceğini Türkiye Finans Katılım Bankası Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Necati Özdeniz ile konuştuk.

Ülkemizde dijital bankacılığa yaklaşım nasıl?

Finansal işlemlerin dijital bankacılığın temeli olarak tanımlayabileceğimiz mobil uygulamalar ve websiteleri üzerinden yürütülmesi ülkemizde uzun zamandır yapılıyor. Yaptığımız kapsamlı bir araştırma ortaya koydu ki, bugün artık bankacılık işleri neredeyse tamamen dijital kanallara kaydı.

Elimizdeki verilere baktığımızda; banka müşterilerinin yüzde 93 gibi çok büyük bir oranının mobil uygulama ve internet sayfası üzerinden işlem yaptığını görüyoruz. Yani banka müşterisi zaten dijitalleşmiş durumda. Bundan yola çıkarak artık geleneksele geri dönmenin mümkün olmadığını söyleyebiliriz; bankacılık dijital ortamın fırsatlarından yararlanarak gelişmeye devam edecek.

Uzaktan müşteri edinimi bankacılık sektöründe neleri değiştirecek?

Uzaktan müşteri edinimi sayesinde internetin çektiği her yerde ister denizin ortasında ister dağ başında bir köyde olun, akıllı telefonunuz üzerinden yapacağınız birkaç dokunuşla müşteri olma da dahil tüm bankacılık işlemlerinizi kolaylıkla halledebiliyorsunuz. Bu durum sektöre çeviklik katacağı gibi ülkemizdeki herkesin finansal hizmetlere erişiminde eşit olanaklara sahip olmasının önünü açacak.

Yaptığımız araştırma banka müşterilerinin yüzde 20’sinin çalıştıkları ana bankadan tam anlamıyla memnun olmadıklarını ortaya koyuyor. Uzaktan müşteri edinimi ile banka müşterisi olmanın kolaylaşacağı yeni dönemde bu kitlenin yapacağı banka tercihlerinin sektördeki dinamikleri önemli ölçüde değiştireceği kanaatindeyiz. 

Türkiye Finans olarak bu yeni dönemdeki hedefleriniz neler?

Türkiye Finans olarak her zaman, bankacılıkta kuralları değiştiren tüm gelişmelere ilk uyum sağlayan banka olduk. Uzaktan müşteri edinimine de ilk günden itibaren güçlü biçimde giriş yaptık. Dijital kanallardan müşteri olma süresini 6-7 dakika gibi çok kısa bir süreye indirdik. Dijitalleşme vizyonumuzu yansıttığımız “Uzaktan Müşteri Edinimi” projesiyle bilişim dünyasının önde gelen organizasyonlarından biri olan CIO Türkiye Ödülleri’nde ödüle layık görülmemiz de başarımızın önemli bir göstergesi. Artık bankamızın dijital kanallardan müşterisi olup finansman kullanmak, katılım hesabı açmak, yenilikçi platformumuz TFXTarget üzerinden yatırım yapmak çok daha kolay ve hızlı hale geldi.

Uzaktan müşteri edinimiyle başlayan yeni dönemde de insan odaklı bankacılık stratejimizden ayrılmadan sürdürülebilir büyümeyi önceliklendireceğiz. Yeri ve zamanı olmayan bankacılık anlayışımızla ihtiyacın doğduğu yer ve anda, müşterilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu yaklaşımımız sayesinde büyüme ivmemizi koruyarak ve dijitalleşme yatırımlarımızı artırarak Türkiye’nin en büyük ilk 10 bankası arasına girmeyi hedefliyoruz.

#sponsorluiçerik

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER