Oynatma Listesi
HABERLER

Valilik, Meteoroloji ve AKOM'dan kritik uyarı! Bu saatlere dikkat: Sağanak, fırtına, lodos ve kar

Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği'nden uyarılar peş peşe geldi. Bu gece saatlerinden itibaren İstanbul genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de sağanak Ankara'da kar yağışı etkili olacak. Fırtına, lodos ve kar yağışı tüm yurdu etkisi altına alacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar: Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı ve batılı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Valilik sosyal medya hesabından, “Bu gece saatlerinden itibaren Avrupa Yakası’nda, Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren ise İstanbul genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

AKOM’DAN UYARI

İBB AKOM’dan yapılan açıklamada, “İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. AKOM meteoroloji verilerine göre akşam saat 22.00 ile Çarşamba sabah saat 10.00 saatleri arasında il genelinde fırtına bekleniyor. Lodos (güney-batı) yönlerinden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (60-90km/) eseceği, beraberinde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Halihazırda kış değerlerinde (4-8C) seyreden sıcaklıkların hafta boyunca artarak bahar değerlerine (15- 18C) yükselmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

ANKARA'DA KAR, İSTANBUL VE İZMİR'DE SAĞANAK VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ankara'da kar İstanbul ve İzmir'de ise kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şen şunları söyledi;

Bugün salı. Rüzgar, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz'de lodos (Güney Batı) kuvvetli esecek. Bu rüzgar deniz taşmalarına neden olmaz.

Bugün Güney Ege'de öğlen saatlerinde başlayacak yağmur akşam Marmara'yı da içine alacak. Akşam Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Kırklareli, İstanbul'un batısında şiddetini artıracak. Akşam ve gece Düzce. Bolu, Kastamonu, Ankara, Boyabat çevreleri kar yağışlı.

İstanbul bugün akşam saatlerinde Avrupa yakası kuvvetli olmak üzere yağmurlu 16 derece, İzmir akşam kuvvetli olarak yağmurlu 15 derece, Ankara akşam yağmur. Kuzeyi karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6 derece

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER