Oynatma Listesi
HABERLER

Van-İran sınırı gece gündüz kontrol altında tutuluyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, bütün ekiplerin "sınır namustur" düsturu ile gece gündüz görev yaptığını belirterek, "Bir süre önce bölgede 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Burada hem terörle mücadele faaliyeti hem de insan kaçaklığı faaliyetleri önlenmeye çalışılıyor." dedi.

Bilmez, Göç İdaresi Genel Müdürü Dr. Savaş Ünlü ile İran sınır hattında incelemede bulundu, devam eden modüler duvar, dolgu ve hendek çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.
Sınır boyunda gözlem yapan Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır güvenliği kapsamında yapılan çalışmaları, alınan önlemleri yerinde incelemek üzere bölgeye geldiklerini söyledi.
Van'ın İran ile 295 kilometrelik sınırının bulunduğunu aktaran Bilmez, şu bilgileri verdi:
"Burada 6. Hudut Tugayımız 9 tabur, 44 karakol, 170 civarında kule ile önlem almakta. Jandarma birliklerimiz, polis özel harekat timlerimiz ve güvenlik korucularımız da ikinci hatta sınır güvenliğini sağlıyor. Kara kuvvetleri buradaki birliklere 2 keşif, 2 komando bölüğünü takviye olarak gönderdi. Jandarma, bu bölgede görev yapan birliklerine diğer illerimizden 3 bölük ve 1 taburu zırhlı araçlarıyla gönderdi. Emniyet Genel Müdürlüğümüzden ise 35 timden oluşan özel harekat polisleri 50 zırhlı araç ile sınır güvenliği için bölgeye takviye olarak geldi."
- "Bu yıl 69 bin 156 göçmen sınır hattında engellendi"
Bölgede yasa dışı geçişlerin önlenmesi için 110 kilometrenin üzerinde hendek kazıldığını, çıkışlarına da jiletli tel döşendiğini belirten Bilmez, bu sene ihalesi yapılan 64 kilometrelik modüler duvarın 4,5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını bildirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER