Oynatma Listesi
HABERLER

Yaptığı kulübede 7 yıldır teknolojiden uzak yaşıyor

Bursa'da spora ilgisinden dolayı dağda yaşamaya karar veren İlhan Budak, yaklaşık 7 yıldır Uludağ'ın eteklerinde yaptığı küçük kulübesinde teknolojiden uzak tek başına hayatını sürdürüyor. Uludağ'ın zirvesinde tek başına yaşayan genç, koronavirüsü bile 1 ay sonra ziyaretine gelenlerden öğrendi.

Kahramanmaraş'ta doğan 35 yaşındaki Budak, küçük yaşta babasını kaybettikten sonra Bursa'da, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurduna yerleştirildi.

Budak, 18 yaşında buradan ayrılarak spora merakından dolayı uzun süre dağlarda gezdi.

Yaklaşık 7 yıl önce Uludağ eteklerinde Zeyniler Mahallesi'ne 1 kilometre mesafedeki Erikli Yayla mevkisinde, araç yolu bulunmayan ormanlık alana yerleşme kararı alan Budak, buraya yaptığı küçük kulübede yaşamaya başladı.

Ülke genelinde düzenlenen maraton koşularına katılan ve çok sayıda madalyası bulunan Budak, dağda koşarak ve yoğurt kovalarından yaptığı halter ile antrenmanlarını sürdürüyor.

Budak, bazı günlerde kırsal mahallelerde çalışıp kazandığı parayla erzak alarak hayatını idame ettiriyor. Doğadaki meyvelerden sirke yapan Budak, yıllardır cep telefonu bile kullanmadan teknolojiden uzak yaşam sürüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER