Oynatma Listesi
HABERLER

Yine terör skandalı! Fransa, PKK/YPG'ye desteğini sürdürüyor

Türkiye'nin tekrarlanan güvenlik endişeleri ve uyarılarına rağmen terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği desteği sürdüren Fransa yine büyük bir skandala imza attı.

Geçtiğimiz ay terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ve bunun kadın kolları YPJ mensuplarını Fransa Senatosu'nda ağırlayan ve sözde onur madalyaları veren Fransız vekiller bu kez de PKK/YPG elebaşlarını ağırladı. O görüşmeye dair fotoğrafları üstelik sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Şu an iktidardaki parlamentoda sandalyesi bulunan Sarah Tanzilli fotoğrafı 'Heyecan verici' olarak nitelendirdi.

BU ZİYARET NE ANLAMA GELİYOR?

CNN Türk canlı yayınına katılan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kaya, Fransa'da yaşanan skandalı Göksu Öngören Özgür'e değerlendirdi. Kaya'nın açıklamaları şöyle;

Zaten yıllardır bunu konuşuyoruz. Özellikle Avrupa'nın ABD'nin kadınlar üzerinden YPJ üzerinden biraz bu işin kamu diplomasi yönünde yumuşatmaya çalıştığını, PKK'nın organik doğal uzantısı olarak gördüğümüz bu PYD/YPG/SYD oyunlarıyla bu işi meşru hale getirmek istediklerini biliyoruz.

Fakat son dönemlerde özellikle bunun dozajının artması ve işte geçtiğimiz gün resmen bir devlet madalyasıyla taçlandırılan terör örgütü mensuplarını bu anlamda Fransa'nın özellikle Avrupa'nın teröre bakış açısını özellikle Türkiye'nin belki iç mimarisi, iç dekorasyonu yapmak üzere bu terör kartını kullanmaya devam ettiğini görüyoruz.

Tabi zamanlama önemli. Neden? Şu anda Türkiye 14 Mayıs gibi gerçekten tarihindeki en önemli seçimlerine gidiyor. Ve özellikle terörle Türkiye'de yer alan HDP'nin yan yana gelmesi, bu noktada terörle verilen mesajlar ve Avrupa'nın da terör meselesi üzerinden de Türkiye'nin siyasetine de seçimine de bu şekilde müdahil olduğunu da ifade edebiliriz.

"TÜRKİYE DEŞİFRE ETTİ"

Bu noktada uluslararası kamuoyu, özellikle Suriye'nin kuzeyiyle beraber burada yapılanma, Kürt devleti, terör devleti kurma noktasında da Fransa, Suriye'nin kuzeyinde bulunan lejyonerleri vasıtasıyla, PYD'nin YPG'nin... 'Lafarge' şirketini biliyorsunuz. Türkiye deşifre etti.

Oranın şehirleşmesine hizmet ettiler. Diğer taraftan kendilerince yaptıkları siperler. Yine o siperlerin yapımında Lafarge firmasının sağlamış olduğu çimentoyla yapıldığı ortaya çıktı. Bu gördüğümüz sadece buz dağının görünen kısmı. Görünmeyen kısmında zaten terör örgütüne akan binlerce silah, milyonalarca dolar para yardımı, aynı zamanda sağlık yardımı bir de diğer taraftan bu terör örgütü mensuplarını bir şekilde uluslararası araneda meşru hale getirmek.

"100 YILDIR YAPILAN BİR ÇALIŞMA BU"

(Sarah Tanzilli'nin fotoğrafı paylaşması) Meşru tanımaya doğru getirmektir aslında bu. Bir senatör, bir milletvekili, bir devlet temsilcisiyseniz şu anda yanınızda masada oturtuyorsanız, ona devlet nişanı veriyorsanız diyorsunuz ki; 'Benim için meşru yapılanmadır bu' yani malumun ilanıdır aslında.

Tabi bu noktada Türkiye'nin duruşu belli. 'Vay bize bu nasıl yapılır' diye de ayıplanmamak lazım. Çünkü bu 100 yıldır Türkiye'ye özellikle Sevr Anlaşması'ndan beri sürekli psikolojik harp yöntemleriyle artık ayyuka çıkmış vaziyette ilanıdır bu. Dolayısıyla Fransa'da, Almanya'da, ABD'de bazı lobilerin de vermiş olduğu destekle beraber Türkiye'ni güneyinde kukla bir devlet kurdurmak üzere 100 yıldır yapılan bir çalışma bu. Şaşırmamak lazım. Bizim yapmamız gereken, Türkiye'nin terör noktasındaki PKK noktasında, PKK/PYD/YPG ne derseniz diyin bu noktadaki duruşunu net bir şekilde ifade ediyor. Hem diplomasi yoluyla hem sert gücüyle ediyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER