Oynatma Listesi
HABERLER

Yunanistan'ı Akdeniz Kasırgası vurdu

Akdeniz üstünden Yunanistan'a gelen tropikal Medicane'nin (Akdeniz Kasırgası) yol açtığı felaket, sabah gün ağarınca göründü.

Batıdaki Kefolanya ve Ithaca adalarından ana karaya ulaşan tufan yolları ve mezarlıkları yuttu, sokaklar ve evler sel altında kaldı.

Tropikal fırtına yoğun yağış getirdi, Reuters ve AP haber ajansları binlerce insanın mahsur kaldığı ülkede en az iki kişinin yaşamını yitirdiğini bildiriyor.

Kurbanlardan biri, Farsala yakınlarındaki sel basan evinde cansız bedeni bulunan yaşlı bir kadın. Diğer kurban ise, sel sularına kapılan 63 yaşındaki erkek çoban.

Kayıp olan bir kadının ise polis ve itfaiyenin direktiflerine uymayıp sel bölgesine aracıyla girdiği, bir daha kendisinden haber alınamadığı açıklandı.

Felaket bölgesinde taşan nehirler iki köprü ve onlarca binanın hasar görmesine neden oldu, bazı resmi binalar çöktü, elektrikler kesildi.

Kurtarma ekipleri şimdiye kadar en az 600 kişiyi güvenli alanlara taşıdı, itfaiye ise devrilen ağaçlarla kapanan yolları açmak için çaba sarfediyor.

Yunanistan'ın güneyi ve kuzeyine giden tren seferleri iptal edilirken, Atina ve Selanik arasında da bağlantı koptu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER