Oynatma Listesi
HABERLER

Yurdun tamamında etkili olacak! Meteoroloji gün verip uyardı: Sağanak, kar, toz taşınımı alarmı

Meteoroloji'nin peş peşe uyarılarının ardından birçok kentte sağanak etkili oldu. 6 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bitlis, Hakkari, Muş ve Van’da kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Çarşamba günü ise neredeyse yurdunun tamamı için alarm verildi. İşte beklenen hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kuvvetli sağanak, Samsun'un doğusu, Ordu ile Giresun çevrelerinde, Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacak.

Orta Karadeniz'de kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Doğu Karadeniz'de ise yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması beklenen yağışların etkisinin, yarın sabaha karşı azalacağı ve öğlene kadar süreceği tahmin ediliyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Gece ve yarın sabah Doğu Karadeniz’de Rize ve Artvin’de su baskınlarına dikkat edilmesi konusunda uyarı geldi.

Önümüzdeki 4 gün sıcaklıklar düşecek ancak Cuma gününden itibaren tekrar yükselecek.

TAKSİM’DE YAĞMUR

Taksim’de öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Evlerinden hazırlıksız çıkan bazı vatandaşlar kapüşonlarıyla yağmurdan korundu, kimisi de yağmurdan koşarak kaçmaya çalıştı. Rüzgardan dolayı vatandaşların hareket etmekte güçlük çektiği görüldü.

KAR UAYRISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Bitlis Hakkari ve Muş’ta sabah saatlerinden, Van’da ise öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir.

TOZ TAŞIMI UYARISI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Öte yandan Meteoroloji yayınladığı hava durumu haritasında çarşamba günü yurdun tamamında sağanak, yağmur, kuvvetli yağmur görüleceğini duyurdu.

KAR 30 SANTİME ULAŞTI

Ülkenin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Erciyes Dağı'nda dün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı yüzleri güldürdü. 2 bin 800 metreden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası zirve beyaza bürünürken. kar kalınlığı ise yer yer 30 santime kadar ulaştı. Erciyes'te kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluştu.

6 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji tarafından 6 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan iller şöyle; Artvin, Ordu, Samsun, Giresun, Rize ve Trabzon.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER