Oynatma Listesi
HABERLER

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için bugün toplanıyor! Peki asgari ücret yüzde kaç artacak? Kararı NATO zirvesi sonrası Erdoğan açıklayacak. İşte asgari ücretle ilgili son gelişmeler...

Artan enflasyona karşı asgari ücretlilere yıl ortası zammını görüşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla toplanıyor.

Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle şunun altını çizelim asgari ücret komisyonu toplanıyor ama bugün rakamın açıklanmasını beklemiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO dönüşü sonrası açıklayacağım demişti. Bugünkü toplantı taleplerin masaya getirilmesi olacak. Son durum nedir genel çerçevede bu konuşulacak. İçeride bir uzlaşmaya varılmaya çalışılacak.

YENİ ZAM NE ZAMAN NETLEŞMİŞ OLACAK?

Cumhurbaşkanının perşembe günü akşam saatlerinde Türkiye’de olması bekleniyor. O saatlerde biz de rakamın netleşmesine bakmış olacağız. Bugün taraflar ne diyecek? Bir taraftan da gözümüz kulağımı içeride. Bir açıklama yapılacak. İçeriye girmeye izin verilmiyor. Şimdi bakalım kim ne talep ediyor. Türk İş diyor ki enflasyon farkı verilsin. Mevcutta enflasyon yüzde 73’e dayandı. Yılbaşında yüzde 50 asgari ücret artışı görmüştük. Enflasyon arttığı için maaşlar eridi talepleri gelmeye başladı.

Normalde aslında asgari ücret belirlenirken yılda 1 kez aralık ayında komisyonun toplandığını görüyorduk. Enflasyon artışı zammı geçtiği için bir ara toplantı ihtiyacı duyuldu. Aslında rutin uygulama bu değil.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER