Teknoloji Nokia ve Apple arasındaki patent anlaşmazlığı sonunda çözüme kavuştu

Nokia ve Apple arasındaki patent anlaşmazlığı sonunda çözüme kavuştu

23.05.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

Nokia ve Apple arasındaki patent çekişmesi yeni bir lisanslama anlaşmasıyla çözüme kavuştu. Nokia ağ altyapısı hizmetlerini Apple'a sunacak, Apple da Nokia'nın sağlık ürünlerinin satışını yapacak.

Nokia ve Apple arasındaki patent anlaşmazlığı sonunda çözüme kavuştu

Nokia, geçtiğimiz yılın sonlarında Apple aleyhine patent davası açmıştı. Nokia, Apple'ın ABD ve Avrupa Birliği’nde 32 adet patenti ihlal ettiğini iddia ederek mahkemeye gitmişti. Nokia, Apple'ın iPhone'larda kendisine ait teknolojileri kullandığını ama telif ödeme tekliflerini reddettiklerini vurgulamış. Apple ise Nokia patentlerinin ödemesini her zaman yaptığını ama Nokia'nın artık fahiş fiyatlar istediğini söylemişti. İki şirket aralarındaki patent anlaşmazlığını yeni bir lisanslama anlaşmasıyla çözdüklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Yapılan anlaşma çerçevesinde Nokia, Apple'a ağ altyapısı ürünleri ve servisi sağlayacak. Apple ise Nokia'nın Withings gibi markaların ürünlerini yeniden satmaya başlayacak. Daha önce Withings markasıyla satılan ürünler, geçen aralıkta Nokia'nın Apple'a dava açmasından birkaç gün sonra, Apple mağazalarından ve internet mağazasından kaldırılmıştı. Öte yandan şirketlerin dijital sağlık girişimlerinde birlikte çalışacakları da konuşulanlar arasında yer alıyor.