Otomobil 2019 Ford Mustang Shelby GT350 değişime uğruyor

2019 Ford Mustang Shelby GT350 değişime uğruyor

12.06.2018 - 09:34 | Son Güncellenme:

Ford, Mustang modelleri ile sektöre iddiali bir giriş yapmıştı. Son olarak 2019 Shelby GT350 olarak bilinen mustang modeli daha da gelişmiş bir halde ve birtakım değişikliklere uğrayarak sürücülerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2019 Ford Mustang Shelby GT350 değişime uğruyor

Ford son zamanlarda Mustang modelleri ile gündeme gelmeye başlamıştı. Son olarak 2019 Shelby GT350 olarak bilinen mustang modeli birtakım değişikliklere uğrayarak sürücülerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Peki 2019 Ford Mustang Shelby GT350'nin özellikleri neler?

2019 Shelby GT350'nin değişiklikleri arasında, standart olarak sunulan MagneRide süspansiyon sistemi yeniden geliştirildi. Bu süspansiyon sisteminin yeniden değişime uğraması Ford Performance'ın yarış pisti referans alındı. tomobilin elektrikli ve 3 modlu elektronik stabilite kontrolü de yine bu doğrultuda geliştirildi.

Ford, Michelin'le ortak çalışarak araçta Michelin Pilat Sport Cup 2 lastiklere yer verildi. Lastik izleri de Shelby'e göre özel hazırlandı. Önde 295/35 ve arkada 305/35 ölçülerinde olan lastikler, yeni tasarımlı 19 inç'lik alüminyum jantlar ile kombine edildi. Aracın frenleri ise önde 6 pistonlu, arkada 4 pistonlu kaliperlere sahip Brembo frenleri barındırıyor.

Haberin Devamı

Shelby GT350'nin kaputunun altında yüksek devirlere ulaşabilen 5.2 litrelik V8 motor, 533 beygir güç ve 581 Nm tork üretiyor. Tüm bu yüksek güç, Tremec 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edildi.

Yenilenen Shelby GT350'nin kabini daha fazla donanım ile donatıldı. Alüminyum gösterge paneli, süet kaplı kapı döşemeleri, eski jenerasyondan aynı şekilde devam eden standart Recaro yarış koltukları gibi donanımlar dikkat çekiyor. Yarış koltuklarının, kapı içleri Miko süet döşemeler
ile hazırlanmış. Aynı zamanda araçta yeni ve yüksek performanslı 12 hoparlörlü Harman ses sistemi de yenilikler arasında. Ayrıca 8 inç'lik Sync 3 dokunmatik ekran da artık standart olarak sunuluyor.

Shelby GT350'nin dış tasarımına bakarsak; iki yeni renk seçeneği daha eklendi. Bu renkler Ford Performance Blue adlı güzel bir koyu mavi ile Velocity Blue adlı açık bir mavi şeklinde. Sürücüler aynı zamanda otomobilleri üzerine yarış araçlarındakine benzer şeritler de ekletebiliyorlar.

Ford, yapılan araştırmalar sonucunda sürücülerin mevcut Shelby'nin görünümünü gayet beğendiklerini, bu sebepten ötürü aracın görünümünü fazla değiştirmeden geliştirmeler yapmaya çalıştıklarını belirtiyor. Tüm bu belirtilen değişiklikler ile yeni Shelby GT350, 2019'un başlarında satışa sunulacak. Aracın fiyatı ile ilgili ise henüz bir açıklama bulunmuyor.