Pazar "Türkiye'de bu boyda başka resim yok"

"Türkiye'de bu boyda başka resim yok"

18.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lolita Asil'in 3x10 metrelik "Evrensel Renkler" adlı resmi muhafaza edileceği bir müzeyi bekliyor

Türkiyede bu boyda başka resim yok





Yeşilköy'de bir resim atölyesi... Atölyedeki masada anatomi kitaplarıyla tıp dergileri, müzik setinde klasik müzik CD'si var. Ressam Lolita Asil işte böyle bir ortamda çalışıyor.
Asil, MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdikten sonra yeni arayışlara yöneldiğini anlatıyor: "Leonardo da Vinci'nin de çok fazla etkisinde kalarak insan bedeninin yavaş yavaş içine girdim. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kadavra çalışmalarına katıldım. 1,5 yılın sonunda ortaya kemik ve kaslardan oluşan bir desen dosyası çıktı. Bu çizimlerimi kitap haline getirmek isteyen iki yayınevi var."

Sponsorluk görüşmesi için Paris'e gidecek
Asil'in geçen yıl Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği Sır: Ses, Isı, Renk adlı sergisinde dikkat çeken, 3x10 metrelik resmi "Evrensel Renkler" atölyenin bir odasında muhafaza ediliyor. Asil, Türkiye'de tek parça halinde ve bu ebatlarda başka bir tablonun olmadığını söylüyor: "Bu resim, bir sanatçının sınırlarını en çok zorlayacak eserlerden biriydi. Onu sekiz ayda tamamladım. Eserlerimin insanlara verdiği mesaj ve sanat yönü son derece önemli. Bu resimde bu zamana kadar öğrendiğim her şeyi göstermeye çalıştım.Yaptığımın anlaşılmasının biraz zaman alacağını biliyorum."
50 bin dolar değerindeki resim, herkesin onu rahatlıkla algılayabileceği ve zarar görmeyeceği, müze gibi muhafazalı bir yerde sergilenmek için şu an atölyede.
Yedinci kişisel sergisini bu yıl açmayı planlayan sanatçı, resim malzemesi satan Lefranc&Bourgeois adlı firmayla sponsorluk görüşmesi yapmak için Paris'e gidecek. Bu seyahat sırasında, "Evrensel Renkler"in sergilenmesini dilediği Louvre Müzesi'ni de görecek.