Kültür Sanat Aşk, İlaçlar Ve Yan Etkileri

Aşk, İlaçlar Ve Yan Etkileri

28.11.2017 - 11:04 | Son Güncellenme:

Oyundu, gerçek oldu… “Aşk, İlaçlar Ve Yan Etkileri” 2040 yılında geçen tamamen gerçek bir hikaye!

Aşk, İlaçlar Ve Yan Etkileri

Grimm Kardeşler’in “Kurbağa Prens” masalından esinlenerek, romantik komedi türünde tiyatro sahnesine uyarlanan “Aşk, İlaçlar ve Yan Etkileri - Forte” oyunu, Türkiye’de perdelerini açtığı Kasım ayından beri, geleceği adresleyen ilginç konusuyla izleyicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Oyun, 3. Dünya savaşı sonrası dünyanın bir çöküşün eşiğinde olduğu bir dönemde geçiyor veinsanları aşık olmaktan koruyacak bir ‘aşk aşısı’ ya da aşık olmalarını sağlayacak bir ‘aşk iksiri’ hazırlarken, ‘aşk ve ilaçlar’ hakkında tartışmalar yapan bir grup insanı anlatıyor.

Tiyatro sahnelerinde bugüne kadar uygulanmamış bir yaklaşımla, “steampunk” tarzında (Buharlı makinelerin, mekanik sanayinin hakim olduğu, bakır kaplamaların, vidaların ve çarkların bolca göründüğü atmosferiyle bilimkurgunun alt türü)tasarlanan oyunda anlatılan ‘kurgusal’ hikaye geçen günlerde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre, gerçek oldu.

Amerikalı bir bilim insanı olan Dr. Larry Young, insanları aşık etmeye yarayacak bir kimyasalın geliştirilebileceğini ve sonsuza kadar devam edecek bir aşkın, kalp kırıklıklarına va aşk sonrası çekilen acılara son vereceğini öne sürüyor.