Geri Dön

Bardakta Mısır Tarifi

Dışarıda satılan bardakta mısır keyfini evinize taşımaya ne dersiniz? Hazır olarak satın aldığınız mısırın birebir aynısını evde yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Peki, bardakta mısır nasıl yapılır? İşte bardakta mısır tarifi...

Bardakta Mısır Tarifi
  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kutu konserve mısır
1 çorba kaşığı tereyağı
Baharatlar; birer çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz
Yarım limon
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Dilediğiniz miktarda parmesan peyniri

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır?

Evinizde çok kolay yöntemlerle bardakta mısır hazırlamaya ne dersiniz? Üstelik artık dışarıdan satın almak istemeyeceksiniz! Hazır olarak satın aldığınız mısırın birebir aynısını kısa sürede yapabilirsiniz. İşte bardakta mısır tarifi... 

1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın. Daha sonra konserveden çıkardığınız mısırın suyunu iyice süzün.

2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun.

3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın. Konservenin içindeki su, kaynamakta olan suyu etkileyeceğinden iyice süzdüğünüzden emin olmalısınız.

4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.

5. adım: Pişen mısırları, ayrı bir kâseye boşaltın ve üzerine tereyağı ekleyip iyiye karıştırın. Karıştırırken mısırları ezmemeye özen gösterin.

Son adım: Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. 

Püf noktası: Mısırların tereyağı eritecek kadar sıcak olmasını sağlayın. Son olarak kendi damak tadınıza göre ya da bizim size verdiğimiz ölçülerle mısırlarınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber