Geri Dön

Peynirli dip sos ve çıtır yufkalar tarifi

Onlarında abur cubura hakkı var özellikle de yılbaşı gecesi. İşte sağlıksız atıştırmalıkların en güzeli. 4 - 5 yaş ve sonrası çocuklar için peynirli dip sos ve çıtır yufkalar

Peynirli dip sos ve çıtır yufkalar tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet yufka
1/2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tam buğday unu

Peynirli Dip Sos ve Çıtır Yufkalar Nasıl Yapılır?

Yufkaları şekilli kesilir. İki kat arasına yağ sürülüp üst üste koyulur. 180 C ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Yağ ve unu hafif sotelenir, süt ilave edilir tel çırpıcı ile karıştırılır. Küp küp kesilmiş Cheddar peyniri karışıma eklenir, tamamen eriyene kadar karıştırılır. Bu karışım bir kaba alınır. Pişirilmiş yufkalar karışıma batırılarak yenir.

Yrd.Doç.Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Çocuklara hazır, derin yağda kızartılmış cipsler yerine sunabileceğiniz alternatif bir atıştırmalık. Cheddar peynir çeşidi bol miktarda kalsiyum içerir. Dip sos olarak değişik yoğurtlu, humuslu soslar kullanarak da bu atıştırmalığı lezzetli kılabilirsiniz. Sizin çocuğunuz hangi lezzeti tercih ediyorsa ona uygun bir sos hazırlayabilirsiniz. Yaşı biraz yüksek tutmamın sebebi çocuğun yerken damağını, diş etini çizdirerek rahatsızlık hissetmemesi.

Tarif: Tuğba Esentepe

www.kidsgourmet.com.tr

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber