Geri Dön

Fırın pancar tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, hem lezzetli hem de oldukça faydalı olan bir tarif paylaştı. İşte hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek ve sağlığınız için birçok fayda sağlayacak fesleğenli sarımsaklı yoğurt yatağında fırın pancar tarifi...

Fırın pancar tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 orta boy pancar
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 6 yaprak fesleğen
- Zeytinyağı

Fırın Pancar Nasıl Yapılır?

Pancarları halka halka ve kalın olmayacak şekilde dilimleyin.

Sularını peçete yardımı ile alın.

Yağlı kağıda dizip üstlerini hafifçe yağlayıp 170 derecede fırına verin.

Sarımsakları ezin, fesleğenleri ince ince kıyın ve yoğurtla karıştırın.

Pancarlar hafif yumuşadığında fırından çıkartın, biraz soğuduktan sonra yoğurdun üstüne alarak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber