Geri Dön

Sarımsak soslu kavrulmuş mantar tarifi

Sarımsak ve kekiğin yoğun aromatik tadıyla zenginleşen, gönüllere taht kuracak bir mantar tarifini sizinle paylaşıyoruz. Üstelik yapımı da oldukça pratik. İşte mantarın tadına lezzet katacak sarımsak soslu kavrulmuş mantar tarifi...

Sarımsak soslu kavrulmuş mantar tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

450 gr temizlenmiş mantar
1 çorba kaşığı yağ
1/4 su bardağı tereyağı
3 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber, tuz

Sarımsak Soslu Kavrulmuş Mantar Nasıl Yapılır?

1. adım: Mantarları bir miktar tuz ve karabiber ekleyip bir tavada karıştırın.

2. adım: Mantarları koyulaşması için arada bir sallayarak, yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurun.

3. adım: Bu sırada, tereyağını bir tencerede eritin. Daha sonra üzerine sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

4. adım: Mantarların fazla yağını akıtın ve üzerine sarımsaklı tereyağı sosunu boşaltın.

Son adım: Ve işte bu kadar, hemen servise alabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber