Geri Dön

Sağlıklı makarna yok demeyin! Kaju ve pesto soslu spagetti tarifi

Sağlıklı beslenirken ya da diyet yaparken makarna yemekten çekiniyorsanız sizin için harika bir makarna tarifimiz var. Üstelik sağlıklı ve kilo aldırmayan, protein dolusu bu makarnaya kim hayır diyebilir ki? Krema yerine, kajudan hazırlanan pesto soslu spagettiyi, ister öğle yemeği ister akşam yemeğiniz de tüketebilirsiniz. İşte sağlıklı makarna tarifi kaju ve pesto soslu spagetti için malzemeler ve yapım aşamaları...

Sağlıklı makarna yok demeyin! Kaju ve pesto soslu spagetti tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram spagetti 
1 adet soyulmuş olgun avokado
Yarım limon suyu
25 gr taze fesleğen
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
1 diş soyulmuş sarımsak
Bir tutam deniz tuzu

Kaju ve Pesto Soslu Spagetti Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Kajunun 50 gramını bir mutfak robotuna koyun ve birkaç saniye karıştırın.

2. adım: Daha sonra bir tavaya koyun ve rengi altın olana kadar kızartın.

3. adım: Kızarmış kajuları makarnanın üzerine serpmek için bir kenara koyun.

4. adım: Spagettiyi kaynar suya koyun ve üzerine tuz serpin. 10-15 dakika haşlayın.

5. adım: Bu sırada sosu için avokado, limon suyu, fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, su, deniz tuzu ve kalan kajuyu mutfak robotuna ekleyin. Pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar karıştırın.

6. adım: Daha sonra haşlanan makarnayı soğuk suyun altında yıkamadan, kaşık yardımıyla süzüp sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın.

Son adım: Üzerine tavada kızarttığınız kajuları serpin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar