Geri Dön

Güçlü ve protein deposu öğle yemeği tarifi: Kale, avokado ve humuslu dürüm

Hızlı ve protein deposu bir öğle yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Sizi gün boyu tok tutacak ve enerjinizi asla düşürmeyecek kale, avokado ve humustan oluşan bu dürümü mutlaka deneyin. Üstelik yapımı çok kolay ve çiğ hazırlanıyor! Basit malzemelerle dürümünüzü hazırlayabilir, gün boyu enerjik kalabilir ve işlerinize odaklanabilirsiniz. İşte güçlü ve protein deposu dürüm tarifimizin yapımı...

Güçlü ve protein deposu öğle yemeği tarifi: Kale, avokado ve humuslu dürüm
  • Çiğ
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tam tahıllı tortilla
1 çorba kaşığı humus
1/4 olgunlaşmış ve dilimlenmiş avokado 
1/2 bardak ince dilimlenmiş kale
1 tatlı kaşığı çiğ ayçekirdeği
1/4 su bardağı jülyen salatalık
2 çay kaşığı ince dilimlenmiş yeşil soğan

Protein Dolusu Dürüm Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Tortillayı temiz ve düz bir yüzeye koyun. 

2. adım: Humusu ince ve eşit bir tabaka halinde tortilla üzerine yayın. 

3. adım: Kalan tüm malzemeleri sırasıyla üzerine koyun ve yanlarda fazladan boşluk bırakın. 

4. adım: Bir kenardan başlayarak ve tortillayı yukarı doğru dürüm yapın. 

Son adım: İkiye bölün ve yiyin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber