Geri Dön

Bir Meksika rüyası: Sağlıklı nachos tarifi

Meksika mutfağının başlangıç lezzeti olan 'nachos' tarifini sizinle paylaşıyoruz. Klasik nachos, baharatlı mısır cipslerin üzerine cheddar peyniri ve jalapeno turşusu başta olmak üzere avokado, kıyma ve meksika fasulyesi gibi harçlarla hazırlanıyor. Ancak biz sizin için bu tarifi daha sağlıklı hale getirdik. İşte sağlıklı nachos tarifi...

Bir Meksika rüyası: Sağlıklı nachos tarifi
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Patates cipsi için:

2 orta boy tatlı patates
Sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu

Guacamole sosu için:

1 avokado
Yarım limon suyu sıkılmış
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu

Salsa sosu için:

1 adet doğranmış domates
Çeyrek doğranmış kırmızı soğan
400 gram siyah fasulye
Yarım limon suyu sıkılmış
Çeyrek demet doğranmış kişniş
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber

Hazırlanışı

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

2. adım: Tatlı patatesi soyun ve yaklaşık yarım santim kalınlığında ince diskler halinde dilimleyin ve bir kaseye koyun.

3. adım: Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber ve deniz tuzunu gezdirin.

4. adım: Bir fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun ve üzerine tatlı patates dilimlerini yerleştirin. 20-25 dakika kızartmak için fırına koyun.

5. adım: Tatlı patatesler fırının içindeyken guacamole ve salsayı hazırlayın.

6. adım: Guacamole için avokadoyu bir çatal yardımıyla ezin. İçine limon ve tuzu ekleyip karıştırın.

7. adım: Salsa sosu için ise; kırmızı soğan, domates ve kişnişi doğrayıp karıştırın. Üzerine limon suyu, karabiber ve tuz ekleyin.

Son adım: Patatesler piştikten sonra yarısını bir kaseye alın. Üzerine salsa sosun yarısını ve büyük bir miktarda guacamole sos ekleyin. Bu şekilde kaseler hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar