Geri Dön

İşkembe Nedir? İşkembe Çorbası Hayvanın Neresinden Yapılır?

Memeli hayvanların mide kısmına işkembe adı verilmektedir. Hayvanların midelerinde hazırlanan lezzetli ve son derece faydalı olan çorbaya da işkembe çorbası adı verilmektedir. İşkembe çorbası mideye faydası olan bir çorba çeşididir. İçeriğinde bulunan madde midenin asit oranının düşürerek, mideyi rahatlatır. İşkembe çorbasının tarihi ise çok eski tarihlere dayanmaktadır. Bulgarlar ve Arnavutlardan, Türk mutfak kültürüne kazandırılmış bir çorba çeşididir. İşte, tüm detaylar.

İşkembe Nedir? İşkembe Çorbası Hayvanın Neresinden Yapılır?

İşkembe çorbasına en çok yakışan şey ise sirke ve sarımsak ile hazırlanan sosudur. Sirke bakterilere karşı mücadele etmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

İşkembe Nedir? 

İşkembe memeli hayvan grubunun midesine verilen isimdir. İşkembeden çorba yapılmaktadır. İşkembe çorbasının anavatanı ise Arnavutluk ve Bulgaristan’dır. Ama bunun dışında da pek çok ülkede yapılır ve farklı isimler ile bilinir. İşkembe çorbası aslında bir kültürdür. Kimi zaman alkol alınan bir gecenin sonrası mideyi rahatlatmak içinde tüketilir.

İşkembe Çorbası Hayvanın Neresinden Yapılır?

İşkembe çorbası hayvanın midesinden yapılır. Koyun ya da sığırların midesinden yapılması tercih edilir. Yapım süreci biraz meşakkatli olan bir çorbadır. Çorbanın içine eklenen sirke ve sarımsak ise ayrı bir lezzet katar.

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber