Geri Dön

Strese karşı magnezyum tüketin

Magnezyum minerali, vücudumuzun yapısında olan elzem minerallerden biridir. Elzem kelimesinin anlamını; olmazsa olmaz yaşamak için mutlaka olmalı olarak tanımlayabiliriz.

Strese karşı magnezyum tüketin

Kendinizi hep yorgun mu hissediyorsunuz?
Bacaklarınıza, ayağınıza, ellerinize sık sık kramp mı giriyor, ya da sürekli gerginlik mi hissediyorsunuz?
Stres seviyeniz yüksek mi? Zihin bulanıklığı mı yaşıyorsunuz? Tüm bu şikâyetlerinizin sebebi magnezyum eksikliği olabilir.

Haberin Devamı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan

Magnezyum minerali, vücudumuzun yapısında olan elzem minerallerden biridir. Elzem kelimesinin anlamını; olmazsa olmaz yaşamak için mutlaka olmalı olarak tanımlayabiliriz.

Magnezyum vücudumuzda görevli olan pek çok enzimin yapısında bulunur. Enzimler vücudumuzda gerçekleşen enerji protein üretimi ve kas kasılması gibi her türlü fonksiyonları düzenleyen kimyasallardır.

Magnezyum kas ve sinir sistemi hücrelerinin devamlılığını sağlar. Böylece kalp atışlarının düzenli olmasında enerjik olmamızda ve zihin aktivitelerinde etki gösterir.

Magnezyum kemiklerin yapısında bulunur. Sağlam kemikler için en az kalsiyum ve fosfor kadar önemlidir.

Magnezyumun en iyi kaynakları; kurubaklagiller, yağlı tohumlar ve tam tahıl taneleridir. Magnezyum eksikliği yaşamamak için, haftada 1 ya da 2 öğün kurufasulye, nohut veya mercimek yemeği yememiz veya salatalarınıza haşlanmış olarak kurubaklagil ilave etmemiz, aynı zamanda bitkisel protein ve lif açısından da beslenmemizi dengeler. Her gün 1 avuç fındık, fıstık, badem ve ceviz karışık veya tek tek yersek, magnezyumla birlikte omega-3 ve çinko açısından da beslenmemizi tamamlamış oluruz. Ekmeği tam tahıl olarak tüketmenin sayısız faydasının yanında magnezyum açısından da faydası vardır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber