Sigorta ‘Sigorta güvenin tek satın alınabilir hali’

‘Sigorta güvenin tek satın alınabilir hali’

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Küresel enflasyon oranlarının artışı, pandemi, iklim krizi ve çevresel bağlantılı risklerin yarattığı kaygı ortamı gelecek projeksiyonunda da tehdit oluşturmaya devam ediyor.

‘Sigorta güvenin tek satın alınabilir hali’

Ekonomik tablodan çevresel risklere, sağlıktan teknolojiye olası risk artışlarına karşı mevcut varlıkları ve yarınları korumanın yolu riskleri öngörebilmek ve planlı hareket edebilmekten geçiyor. Sigorta da bu amaca hizmet eden en önemli araçlardan biri. Ani ve beklenmedik durumlarda karşılaşılabilecek risk ve hasarlara karşı sigortanın koruyucu boyutuna dikkat çeken Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, “Sahibi olduğumuz varlıklar artık mali açıdan çok daha değerli. Yüksek enflasyon ve risk ortamı göz önüne alındığında kaybedilen varlıkların yerini doldurmak giderek güç hale gelirken, konut, araç, iş yeri gibi mali değeri yüksek varlıklar uygun maliyetli sigorta poliçeleri ile kolaylıkla güvence altına alınabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomik konjonktür ve yüksek enflasyon ortamında sigortanın en ekonomik ve gerekli ürün konumuna geldiğine dikkat çeken Kırmızı, “Enflasyon sadece ülkemizin değil tüm dünyanın yaşadığı bir sorun haline geldi. Risk gerçekleşmeden önce alınan fiyat avantajlı poliçelerle sigortalılarımız başlarına gelebilecek olası hasarlara karşı kendilerini güvence altına alarak, hayatlarına kaldıkları yerden  devam edebiliyor” dedi.