Siyaset ‘1 milyon doları bir kadına verdim’

‘1 milyon doları bir kadına verdim’

17.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘1 milyon doları bir kadına verdim’

‘1 milyon doları bir kadına verdim’


Demirel’in koruması Keskin, “Parayı Rauf Tamer’in evindeki tanımadığım bir kadına verdim" dedi


       Egebank’ın eski sahibi Murat Demirel’in koruması Ender Keskin, iş ve medya dünyasında da tartışmalara yol açan 1 milyon doları gazeteci Rauf Tamer’in evinde tanımadığı bir kadına verdiğini söyleyerek işadamı Mete Has’ı yalanladı.
       Ankara DGM’nin yürüttüğü Egebank’a yönelik Kasırga operasyonu kapsamında gözaltına alınan Egebank’ın off - shore bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kevin Hood, bankanın yönetim kurulu üyeleri Hüsnü Barbaros Olcay ve Pembe Jale Oktay, bankanın Genel Müdür Yardımcısı Emine Mehtap Ceylan ile Demirel’in şoförü Bekir Özer dün DGM Başsavcılığı’na getirildi. Adli Tabiplik’teki sağlık kontrollerinin ardından Savcı Nuh Mete Yüksel’in sorguladığı sanıklar tutuklanmaları talebiyle DGM Yedek Hakimliği’ne sevk edildi. Koruma Aydın Ataman ve Ender Keskin, tutuklanmalarına yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından serbest bırakıldı.

       Mete Has yalanlandı
       Savcı Yüksel’e ifade veren Demirel’in koruması Keskin, “İçinde 1 milyon dolar olduğunu bildiğim çantayı Rauf Tamer’in evine götürdüm. Tamer’in evinde çantayı evde görevli olduğunu bildiğim bir kadına verdim" dedi. İşadamı Mete Has, Murat Demirel’den bir milyon dolar alan gazetecinin yakın dostu Rauf Tamer olduğu iddiaları üzerine ortaya çıkarak, “O parayı alan benim" demişti. Has, Demirel’den sahibi olduğu adanın satışıyla ilgili kapora istediğini söylemiş ve “Demirel, kaporayı gönderecekti. Kaporayı Rauf Tamer’in evine göndermesini istedim. Oraya gönderdi. Ben de evde aldım" demişti.

       Deterjan kolisiyle boşaltıldı
       Murat Demirel’in şoförü Bekir Özer ise, Egebank’ın içini deterjan kolileriyle boşalttıklarını söyledi.
       Savcılığa dün çıkarılan yedi zanlı arasındaki Özer, Savcı Nuh Mete Yüksel’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özer’in ifadesinde, “Yasemin Altıparmak’ın (Demirel’in sekreteri) talimatıyla bankanın boşaltılması işlemlerine yardım ettim. Bankadaki evrakı, deterjan kolilerine doldurarak çıkardık. Bu kolilerin içinde evrakın bulunduğunu biliyordum ve para da olduğunu tahmin ediyorum. Ancak evrakın niteliğiyle paranın miktarı konusunda bilgim yok" dediği öğrenildi.

       MÜDÜRLER SORGUDA
       Egebank’ın beş yöneticisinin dün DGM Başsavcılığı’nda ifade verdi. Sanıklar Savcı Nuh Mete Yüksel tarafından sorgulandı ve tutuklanmaları istendi.

       KORUMALAR SERBEST
       Dün savcılığa sevkedilen Yahya Murat Demirel’in korumaları Ender Keskin ve Aydın Ataman sorgularının ardından serbest bırakıldılar.