Siyaset 10 bin kişi giremedi

10 bin kişi giremedi

23.05.2010 - 01:31 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, evinden salonun önüne 10 dakikada geldi. Ancak, içeri girmesi yarım saati buldu

10 bin kişi giremedi

- Saat 07.00’den itibaren salona gelen delegelerin yarattığı kargaşa, kurultayın 10.00 yerine 11.00’e doğru başlamasına yol açtı. Bu durum, kademeli olarak tüm işlemlerin gecikmesine neden oldu. 5 bin kişinin bulunduğu salona yaklaşık 10 bin kişi giremedi.
- Salonda akredite 860 gazetecinin çalışması için düzenleme yapıldı.
- Kılıçdaroğlu, Çukurambar’daki evinden yaklaşık 10 dakikada geldi ancak salonun bahçesine arabayla girmesi, izdiham nedeniyle yarım saati buldu.
- Atatürk ile Deniz Baykal’ın posterleri parti amblemi ile birlikte kürsünün bulunduğu yere asıldı. Kılıçdaroğlu’nun sol eli havada kazaklı 68’li yılları andıran posteri ise kürsünün karşısına yerleştirildi.
- Geçmişte kırmızı karanfillerle süslenen salon bu kez kırmızı beyaz yelken çiçekleriyle donatıldı.
- Salona İsmet İnönü’nün büyük bir fotoğrafı ile “Bir ülkede namuslular en az namuslular kadar cesur olmalıdır” sözü asıldı.
- Salonda Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nu karşılaştıran “Gandi Kemal, Dandy Recep”, “Kasımpaşa Out, Kağıthane İn” pankartları dikkati çekti.
- CHP’ye katılmak istediğini açıklayan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç büyük ilgi gördü. Genç, “Benim kökenim CHP” dedi.
- Âşık Mahzuni, Edip Akbayram, Sabahat Akkiraz ve Ferhat Tunç gibi sanatçıların şarkıları çalındı. Salonda sık sık Kılıçdaroğlu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında bestelenen ve sanatçı Onur Akın’ın seslendirdiği “Geliyor Kılıçdaroğlu, hem temiz hem dürüst bir insanoğlu” sözlerinin yer aldığı şarkı çalındı.
- Kılıçdaroğlu salona, “Hoş geldin sakin güç, hoş geldin halkın adamı” anonsu ve 10. Yıl Marşı’yla girdi. Anonsta Kılıçdaroğlu’yla birlikte salona giren Önder Sav için de, “Örgütünden hiçbir zaman ayrılmayan adam” denildi.
- Adaylık sürecinde birlikte hareket eden Kılıçdaroğlu, Sav ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yan yana oturdu.
- Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, kalp krizi geçirdi ancak ciddi bir sorunu olmadığı bildirildi.
- Salonda, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Vur vur inlesin, AKP dinlesin”, “Başbakan Kemal” sloganları atıldı.
- Artvin İl Başkanı’nın “Bizim referansımız Fethullah Gülen ve yandaşları olmadı, olmayacak” sözleri, akıllara, Baykal’ın “Pensilvanya’dan gelen iyi niyet mesajlarını samimi buluyorum” sözlerini getirdi. Manisa İl Başkanı’nın “Bizim iki Mustafa’mız var: Biri Muhammed Mustafa, diğeri Mustafa Kemal” sözleri de dikkati çekti.
- Salon dışında kalan delegeleri de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, fotoğrafının bulunduğu tişörtleri imzaladı ve birlikte fotoğraf çektirdi.
- Salonun dış cephesine Kılıçdaroğlu fotoğrafı asılırken, Deniz Baykal’ın fotoğrafı yoktu.
- Partililer yağmura rağmen salon dışında halaylar çekti.
- Partililer, salondaki tek tuvaletin kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. VIP bölümündeki tuvalette bile kuyruk oluştu. Salon dışında seyyar tuvaletler kuruldu.
- Salonda yankesicilik yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalandı. Yankesicilerin mağdurlarından birisinin de gazeteci Ahmet Hakan olduğu anlaşıldı.
- İlk diplomatik mesajını Azerbaycanlı gazetecilere veren Kılıçdaroğlu, “Biz soydaşız. AKP yanlış yaptı, yanlıştan döndü. Ama biz yanlışlarını düzeltmek için iktidar oluyoruz” diye konuştu.