Siyaset 12 Aralık cuma günü tatil oldu

12 Aralık cuma günü tatil oldu

01.12.2008 - 15:26 | Son Güncellenme:

Çalışanların merakla beklediği haber geldi, 12 Aralık Cuma günü tatil ilan edildi, bayram tatili 9 gün oldu

12 Aralık cuma günü tatil oldu

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kamu çalışanlarının 12 Aralık Cuma günü idari izinli sayılacağını bildirdi. Böylece Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurban Bayramı tatili konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kısmen ifade ettiği bir konuyu dile getirmek istediğini kaydeden Çiçek, "12 Aralık Cuma günü kamu çalışanlarının idari izin sayılmaları husus karar altına alınmıştır. 12 Aralık Cuma günü de idari izinli sayılacak kamu çalışanları" dedi.

Çiçek, şöyle devam etti: "İkinci olarak, yine bayram münasebetiyle vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak açısından 6 Aralık Cumartesi günü saat 06.00’da başlayarak 12 Aralık Cumartesi günü saat 00.00’a kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden yararlanmalar
ücretsiz olacaktır.


Belediyeler ise 8 Aralık 2008 Pazartesi günü 08.00’den başlayarak 11 Aralık 2008 Perşembe günü saat 00.00’a kadar toplu taşıma araçlarıyla ilgili eski uygulamalarını sürdürebileceklerdir. Dolayısıyla bugün bunlar karar altına alınmıştır."


Ayrıca ekonomiye sağlayacağı faydalar da göz önünde tutulmak suretiyle, tasarruf ve rekabet ilkelerine uygun olmak kaydıyla kamu mal ve hizmet alımlarında yerli üretimlere öncelik vermek, bunun için de aynı konuda ihaleye başvuranların istekleri lehine yüzde 15 oranına kadar fiyat avantajı sağlanması konusunda 4735 sayılı 63. maddesinde bir hüküm bulunduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Zaman zaman kamu kuruluşlarında bunun tereddütü var. Şimdi bunu bir genelgeyle tüm kamu kuruluşlarına duyurmuş oluyoruz. Böylece ihale açan kamu kuruluşları yerli üretim lehine yüzde 15 oranına kadar fiyat avantajı sağlanması konusunda idareler bu konuda şartnamelere hüküm koyabilecekler. Bunu daha fazla dikkate almalarını arzu ediyoruz."