Siyaset ‘12 Eylül davasında karar yetkisi benim’

‘12 Eylül davasında karar yetkisi benim’

16.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı Yasa gereği 12 Eylül davasını karara bağlayıncaya kadar özel yetkileri devam eden Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu yasanın anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi talebini reddetti

‘12 Eylül davasında karar yetkisi benim’

İstanbul’daki KCK soruşturması kapsamında tutuklanıp, 1 yılı aşkın süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan avukat Yaşar Kaya, önceki gün görülen 12 Eylül davasına katıldı.
Berfo Nine’nin 1980’den bu yana kayıp olan oğlu Cemil Kırbayır’ın avukatı olarak duruşmaya katıldığını belirten Kaya, “Bu dava darbe suçu yönünden zamanaşımına uğramıştır. Mahkemeniz bu sebeplerle iddianameyi dahi kabul etmemeliydi” dedi. Kaya, 6352 sayılı Yasa ile özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin kaldırıldığını, bu mahkemelerin bir teşkilat yasası bile olmadığını kaydeti. Cumhuriyet savcısı Hakan Yüksel ise, anayasaya aykırılık iddiasının ciddi bulunmadığından, reddi hakim talebinin de reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, savcılığın bu görüşü doğrultusunda Kaya’nın taleplerini reddetti.

Haberin Devamı

‘12 Eylül davasında karar yetkisi benim’

Temsili olarak yargılandı
Diyarbakır Ak Parti İl Örgütü’nün dün kurduğu ‘Demokrasi Mahkemesi’nde’ temsili olarak yargılma yaptı. Sanık sandalyesi ise boş kaldı.